Budapest és Borsod vezeti a hazai gyilkossági toplistát

Budapest és Borsod vezeti a hazai gyilkossági toplistát

Tavaly és idén október végéig már 33 gyilkosság történt a fővárosban. Az emberölési statisztikákban még mindig vezető helyen áll a családon belüli esetek száma, de féltékenységből is majdnem hússzor öltek 2015-ben – írja a Magyar Idők.

Nem múlik el úgy nap ma Magyarországon, hogy valamelyik bíróságon ne tárgyaljanak gyilkossági vagy gyilkossági kísérlet vádjával indult ügyet, ráadásul a napihírekben is egyre többször hallani emberölésekről. Legutóbb szerdán történt egy különösen brutális eset. Budapest IX. kerületében gyújtotta rá valaki az utcán alvó két hajléktalan férfira a takarókat.

Egyikük nem élte túl, a rendőrség szerint már elfogták a gyújtogatót, de még nem tudják, hogy miért gyújtotta fel az áldozatokat.

A Magyar Idők még ez előtt az eset előtt kérte meg az Országos Rendőr-főkapitányságtól a tavalyi, illetve az idei gyilkossági statisztikákat, amelyekből kiderül, hogy a legtöbb emberölés – nem meglepő módon – a fővárosban történik. Budapesten tavaly 33 ember halt erőszakos halált, és ugyanennyi embert öltek meg idén októberig, tehát az idei statisztika valószínűleg rosszabb lesz majd, mint 2015-ben, legalábbis ami Budapestet illeti. Összességében egyébként valószínűleg jobbak lesznek az idei mutatók, hiszen az országos adatok szerint tavaly 202 emberölés történt, idén pedig „még csak” 172 ilyen esetet regisztráltak.

A második legtöbb emberölés a rendőrség adatai szerint tavaly és idén is Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt. 2015-ben 14, ebben az évben októberrel bezárólag pedig már 16 emberrel végeztek. Gyilkossági ügyek miatt a legkevesebb dolguk a Tolna megyei rendőröknek volt. Ott idén még nem történt emberölés, és tavaly is csak egy ilyen eset miatt kellett eljárást indítaniuk a rendőröknek.

A féltékenységből idén elkövetett gyilkosságok száma országosan csaknem megegyezik a tavalyi adatokkal. 2015-ben 18, ebben az évben október végéig pedig 16 ilyen cselekményt regisztráltak.

Az adatok idén is megoszlanak.

Tavaly Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt a legtöbb ilyen indokból elkövetett emberölés, összesen három, idén viszont már Hajdú-Bihar és Heves megyében is ugyanennyi gyilkosság történt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »