Budapest 2024: lélegzetelállító képek láttak napvilágot

Budapest 2024: lélegzetelállító képek láttak napvilágot

Hősök terén célba érő maratonfutók, Kossuth téren repkedő nyilak, homokos strandröplabdapálya a Műjégpálya helyén – a Brick Visual jóvoltából elkészültek a 2024-es budapesti olimpiai pályázat látványtervei, amelyeket az RTL Klub mutatott be szerda este.

A terveket – amelyeken 6 építész jelenleg is főállásban dolgozik – értékelve Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok vívó elmondta, különösen az tetszik neki, hogy a főváros nevezetességei közelében helyeznek el „mobil” helyszíneket.

 A Vajdahunyad vára mellé került a strandröplabdapálya brickvisual.com  

Mizsér Attila, a pályázat sportigazgatója a Gellért-hegy tetején hónapok óta fogad nemzetközi sportvezetői delegációkat a felmerülő igények egyeztetése érdekében, most már ezzel a vetítéssel is tud villogni a küldöttségek előtt.

 A Hősök tere olimpiai hangulatban brickvisual.com  

Egy korábbi megvalósíthatósági tanulmány szerint 774 milliárd forintba kerülne az olimpia Magyarországnak, de a helyszínek jelentős része visszabontható lesz, az infrastruktúra – például utak – fejlesztését pedig egyébként is végrehajtotta volna a magyar kormány. Budapesten mindösszesen két eseményhelyszín épülne kizárólag az olimpia miatt. A főváros mellett Győrben, a Balatonnál, Szegeden, Miskolcon, Székesfehérváron és Debrecenben is lennének versenyek, de a 28 sportág közül 25 Budapesten és környékén lennének, egymáshoz – a korábbi olimpiákhoz képest – igen közel.

 Íjászverseny a Parlament mellett brickvisual.com  

Az olimpiarendezésről 2017. szeptember 13-án dönt a NOB Limában, versenytársunk Los Angeles és Párizs.

 A Kossuth tér mint olimpiai helyszín brickvisual.com  

 

 Kerékpárverseny a Hármashatár-hegyen brickvisual.com  

 Így nézne ki a vizes sportok helyszíne a Margitszigeten a magasból brickvisual.com  

 

 Országúti kerékpárosok a felújított Várkert Bazár előtt brickvisual.com  

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »