Budai Gyula 2018-ban visszavonulna

Nem gazdagodott meg a volt elszámoltatásügyi, majd miniszteri biztos a politikuslétből, és két év múlva vissza is térne ügyvédi hivatásához.

„Én biztos nem gazdagodtam meg, ügyvédként sokkal többet kerestem, ezért ’18-ban szeretnék visszamenni ügyvédnek” – jelentette ki a Vs.hu kérdésére Budai Gyula miniszteri biztos, miután a lap Stumpf István alkotmánybíró kijelentéseivel kívánta szembesíteni őt. Beszámoltunk róla: az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere a Tárki kiadványában azt ecsetelte, jól képzett szakemberek és fiatalok hagyják el az országot, a polgári erények helyét pedig átveszi a karriervágy és a gazdagodás hajszolása. „Nem szerencsés, ha a feltörekvő gazdasági és politikai elitcsoportok által is támogatott »celeb-kultúra« válik a társadalom számára felkínált magatartás-mintává” – írta Stumpf István. Budai Gyula viszont úgy vélte, óriásit téved, aki azt hiszi, hogy a politikai pálya karriernek mondható. A felvetésre, hogy meggazdagodtak néhányan, azt válaszolta: „én nem, maradjunk ennyiben.”

Balla Mihály nem érti, Stumpf miért beszél erről

Stumpf István szavait nem sok fideszes erősítette meg: Turi-Kovács Béla azt mondta, minden politikai pártban létező jelenség lehet, de ő egyébként nem tapasztalta ezt. „Ez Stumpf István véleménye, én nem találkoztam ilyennel” – válaszolta Hoffmann Rózsa, hozzátéve azt is, hogy nem szokta nézegetni a képviselők vagyonnyilatkozatát. Nem ismerek korrupt Fidesz-politikust, Stumpf Istvántól kérdezze meg – jelentette ki. Konkrét esetekkel a KDNP-s Harrach Péter sem találkozott, Balla Mihály pedig egyenesen nem értette, hogy „István miért nyilatkozik ilyesmit”. „Hogy egy alkotmánybírónak ilyen nyilatkozatokat kell-e tenni… az legyen az ő szíve joga” – mondta még el.

Budai ugyanúgy tekint Kókára

Emlékezetes: az év elején Budai Gyula interjút adott a Heti Válasznak is, Andy Vajna térhódítására pedig azt felelte, nagyon örül, hogy már nem elszámoltatásügyi és korrupcióellenes kormánybiztos. „Maradjunk ennyiben” – zárta rövidre a témát akkor is. A politikus reagált arra is, hogy a volt SZDSZ-es Kóka János újabban kormánytagok kitüntetett figyelmét élvezi: mint mondta, ő nem változott, számára Kóka továbbra is a Dataplex-ügy, valamint más informatikai visszaélések negatív szereplője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »