Brutálisan sok pont kellett a Corvinusra

A Budapesti Corvinus Egyetem három karára a 2016-os felvételi eljárásban 3295 jelentkező nyert felvételt, amely közel 5%-os növekedést jelent az előző év – szintén a korábbinál magasabb – eredményeihez képest. A felvettek közül 2293-an állami ösztöndíjasként, 1002-en pedig önköltséges hallgatóként kezdhetik meg tanulmányaikat 2016 szeptemberében.

A 3295 főből 957 fő mesterképzésen kezdheti meg tanulmányait 2016 szeptemberében, közülük 835-en állami ösztöndíjasként.

Országos első a jelentkezettek létszámában a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, amelyre 5565-en szerettek
volna bekerülni a 2016-os felvételi során.

“A Budapesti Corvinus Egyetemen idén is valamennyi képzési területen kiemelkedően magasak nem csupán a szakok bekerülési ponthatárai, de úgy a jelentkezők, mint a felvettek átlagpontszámai is” – közölte az egyetem.

Az 500 pontos skálán az angol nyelven induló nemzetközi tanulmányok alapképzési szakra felvett hallgatók átlagpontszáma 476, ahogy a gazdaság- és pénzügy-matematikai alapképzési elemzés szakra bekerülteké is. A nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak angol nyelvű képzésén 474, magyar nyelvű képzésén pedig 473 pontot értek el átlagban a felvett
jelentkezők.

Hasonlóképpen, a Budapesti Corvinus Egyetemre felvett diákok kiemelkedő eredményeit jelzi, hogy a nappali alapképzésekre felvett hallgatók több mint 90 %-a rendelkezik 400 vagy magasabb pontszámmal, a felvettek több mint fele pedig 450 vagy magasabb pontot ért el – közölte az egyetem.

2016 szeptemberétől a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a duális képzési formájú gazdálkodás és menedzsment alapképzési, valamint a pénzügy és számvitel alapképzési szakok indulnak a Gazdálkodástudományi Kar szakjai közül.

Szerző: VG


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »