Brutálisan manipulálnak az amerikai fegyverlobbisták – kamufotók buktatták le a Világ Csendőrét

Brutálisan manipulálnak az amerikai fegyverlobbisták – kamufotók buktatták le a Világ Csendőrét

Lebuktatta az ukrán hadsereg tisztje James Inhofe radikálatlantista amerikai szenátort, aki a múlt héten azt próbálta bizonygatni, hogy az oroszok már tankokkal is behatoltak Ukrajnába. A „bizonyítékok” olyannyira komolytalanok voltak, hogy pillanatok alatt leleplezték az interneten, és a háborús uszító fegyverlobbista miatt joggal mondhatják az amerikai szabad elemzők és kommentátorok, hogy Ukrajnában is hamis zászlós hadművelet zajlik.

Különös helyzetnek lehettek szemtanúi azok a tévénézők, akik múlt hét szerdán figyelemmel kísérték James Inhofe amerikai szenátor felszólalását. A New York Times beszámolója szerint a politikus megkérdőjelezhetetlen bizonyítéknak nevezte azt a három fényképet, melyeket egy táblára ragasztott fel, igazolandó: orosz tankok léptek Ukrajna területére. Állítása szerint az orosz egységek T–72-es tankokkal, BTR páncélozott harci szállítókkal és BMP gyalogsági harci járművekkel hatoltak be Kelet-Ukrajnába, ami bizonyítja az orosz inváziót Ukrajnában.

Hírdetés

Az internetes közönség a Google képkeresőjével kiszúrta, hogy közülük kettőt hét éve készítettek az észak-oszétiai konfliktus idején az orosz–grúz határ közelében, egyet pedig még októberben a szeparatistákról. Inhofe korábban azt állította, hogy a fotókat Szemen Szemencsenko ukrán tiszttől kapta november 13-án Washingtonban. A találkozón az ukrán parlament három tagja mellett a Pentagon valamikori tisztviselője, Philip Karber is részt vett, aki az ukrajnai konfliktus kezdete óta szorgalmazza az ukrán fél felfegyverzését.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »