Brutális feladatokat kaphatnak a nők az Iszlám Államtól

Már a nők is kaphatnak brutális, harci feladatokat az Iszlám Állam vezetőitől – erre utalt a párizsi főügyész azok után, hogy kiderült: egy Szíriából irányított női kommandó akart robbantani néhány napja a gázpalackos kocsival Franciaországban. Az elfogott szélsőséges nők között volt egy 15 éves fiatal is.

Egy, a napokban napvilágot látott amatőr felvételen látható, ahogy civil ruhás rendőrök elfogják az egyik gyanúsított nőt. Az eset még csütörtökön történt, az üggyel kapcsolatban eddig már nyolc embert vettek őrizetbe a hatóságok.

A különleges rendőri erők egy épületben ütöttek rajta a három feltételezett dzsihádista nőre, akik vélhetően a robbantásos merényletre készültek. A 39, 23, és 19 éves gyanúsítottak szökni próbáltak, egyikük menekülés közben késsel támadt az egyik rendőrre és vállon szúrta, ezután egy másik rendőr lelőtte.

Új feladatot kaptak a nők 

Francois Hollande francia államfő a letartóztatások után kijelentette, hogy sikerült felszámolni egy terrorista sejtet, Bernard Cazeneuve belügyminiszter pedig sajtótájékoztatóján radikalizálódott fanatikusokként beszélt a letartóztatott nőkről.

A párizsi főügyész kijelentette: a fiatal nők tökéletesen fogékonynak bizonyultak az Iszlám Állam tanításaira, és ez szerinte azt bizonyítja, hogy a dzsihádlista szervezetben a nők szerepe már nem csak a családra és a háztartásra korlátozódik.

„A terrorszervezet már nemcsak férfiakat használ, hanem nőket is. Olyan fiatalokat, akik nemcsak megértik, hanem gyakorlatilag dicsőítik tetteiket” – mondta Francois Molins, majd hozzátette: az akciót egyenesen Szíriából irányították.

Hűséget fogadtak az Iszlám Államnak 

A rendőrök a múlt hét végén találtak a párizsi Notre Dame-hoz közel az utcán egy tilosban parkoló, rendszám nélküli, gázpalackokkal teli autót. A gépkocsit a nyomozók átkutatták, így jutottak el a feltételezett elkövetőkhöz, akik a párizsi Gare de Lyon pályaudvar ellen terveztek támadást. Az autóban megtalálták az egyik nő levelét is, amelyben hűséget esküdött az Iszlám Államnak.

A francia titkosszolgálatok belbiztonságért felelős vezetője már májusban jelezte: meggyőződése, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet gépkocsiba rejtett pokolgépes merényletekre készül. 2015. január 7., a Charlie Hebdo elleni fegyveres támadás óta több mint 230 embert öltek meg iszlamista fegyveresek Franciaországban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »