Brüsszelben is téma a vasárnapi kvótanépszavazás

Brüsszelben is téma a vasárnapi kvótanépszavazás

A magyar baloldalhoz hasonlóan az európai baloldal is otthonmaradásra buzdít. Az iszlámellenes és euroszkeptikus holland szélsőjobboldali párt elnöke viszont azt mondja: ha a nemek győznek, akkor Brüsszelre is nemet mondanak a magyarok.

A magyarországi népszavazás bojkottjára szólított fel Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. A második legnagyobb politikai csoportosulás álláspontja szerint Orbán Viktor a migránsok inváziójával kapcsolatos hazugságokat terjeszt, a népszavazás pedig csak saját belpolitikai céljaira kívánja felhasználni. Egyúttal felvetette a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt felelősségét is, és határozottabb fellépés várt el az Európai Bizottságtól is. Gianni Pittella kitért arra is, hogy európai adófizetőként aggasztja az EU-s források átláthatatlan, korrupciós vádaktól kísért felhasználása is.

Ugyancsak aggodalmának adott hangot a Liberális frakció is, mert megítélésük szerint a magyar hatóságok elferdített tényeket közöltek a menedékkérőkről, és nem létező no-go zónákra hivatkoztak európai városokban.

Támogatásáról biztosította ugyanakkor a magyar kormányt az iszlámellenességéről ismert Geert Wilders. A holland euroszkeptikus Szabadságpárt elnöke a Twitteren azt írta, hogy ha a nemek győznek a kvótareferendumon, akkor egyúttal Brüsszelre is nemet mondanak a magyarok.

Tomorrow, Referendum Hungary, migrant quota

A Hungarian No = No to Brussels#VoteNo #SzavazzunkNemmel pic.twitter.com/q2zfUAYqGG — Geert Wilders (@geertwilderspvv) October 1, 2016


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »