Brüsszel kvótaterve – az új pénznyelő automata

Brüsszel kvótaterve – az új pénznyelő automata

A balliberális ellenzék itthon tagadja, Brüsszelben szavazatával támogatja ezeket a terveket.

Az euró, vagy a tagországok közötti transzferek rendszere – számos uniós szakpolitika követ német mintát. Brüsszel most a migránsok kötelező betelepítési kvótáját is német mintára valósítaná meg. A balliberális ellenzék itthon tagadja, Brüsszelben szavazatával támogatja ezeket a terveket. Nézzük meg közelebbről a német gyakorlatot és annak lehangoló mérlegét!

A német gyakorlat szerint a menedékkérelmeket az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) szövetségi hivatalnokok bírálják el, majd a migránsokat a Juncker-Königssteini-képlet alapján osztják szét a tartományok között. Az elutasított kérelmezők kiutasítása a tartományok feladata (lenne).

Az idén elfogadott német integrációs törvény főszabályként azt írja elő, hogy a menedékkérő a leghamarabb kezdje el a nyelvtanfolyamot és a (szak)képzést. Mivel a legtöbben (még a szírek is) csak egy évre kapnak megtűrt státuszt, így az állam kezében (elméletileg) van eszköz az ösztönzésre és a szankcionálásra.

Aki részt vesz a képzésen “igazi” menekült, az hozhatja maga után a családját is, miközben a család fogalmát próbálják a “magcsaládra” (férj-feleség-gyermekek) korlátozni. A második körben már három évre járna a menekültstátusz, amit csak akkor hosszabbítanának meg, ha a házastárs és a gyermekek is szorgalmasan járnak tanfolyamra ők is “igazi” menekültek.

Ebben az első időben a migránsokat röghöz kötik, azaz kényszerlakhelyet jelölnek ki a számukra. Ez lehet a kérelem beadásának helye, vagy az országon/tartományon belül. Sokan azt szorgalmazzák, hogy a migránsokat a keleti tartományokban szállásolják el, ahol úgyis ezerszám állnak üresen a panellakások.

Mások a gettósodástól tartva inkább pont a német középosztály elővárosi negyedeibe költöztetnének migránscsaládokat, mondván, hogy a jobb körülmények miatt ott gyorsabb lenne a beilleszkedésük. A Hamburg Blankenese negyedben élő milliomosok tavasszal luxusautókkal álltak a kivágásra ítélt fák mellé, így akadályozva meg egy migránsszálló éptését. A végén a városi telekre németeknek építettek szociális bérlakásokat. 

Eddig az elmélet, a gyakorlatban még mindig közel 150 ezer migránsról nem tudják, hogy kicsoda és hol tartózkodik. Egy dolog viszont egyre biztosabb: A migránsok egyhamar nem fogják pótolni a több százezres szakmunkáshiányt. Az első év adatai elkeserítőek, nem csoda, ha a hivatalok titkolják azokat. Nézzünk néhány konkrét számot!

Merkel szerint a németek megbirkóznak a feladattal! A kérdés persze az, hogy mennyi idő alatt, és mekkora társadalmi költséggel. Utóbbit a német politika nem a cégekre, hanem a lakosságra terheli. A 2017. szeptemberi választás előtt nem mernek adót emelni, ezért trükkök százaival próbálnak pénzt előteremteni.

Az egészségügyi alapból csak az idén egymilliárd eurót csoportosítottak át a migránsok egészségügyi ellátására, hogy a választás előtti évben ne kelljen járulékot emelni. A közösségi oldalak kommentelői már beárazták, hogy a választás után menetrendszerűen megjön majd az emelés, és persze nem a munkaadói oldalon.

Egy tv-riport szerint a német munkanélküli alapból 130 millió eurót akartak a migránsok nyelvoktatására költeni, amiből végül 300 millió lett. A pénzből 230 ezer migráns 320 órás nyelvi képzését fizették. A pénzt előre utalták, és nem nagyon nézték, hogy ki tartja a kurzust. A hivatal szerint, azért “kellett” a követelményeket csökkenteni, mert az akkreditált képzőhelyekkel nem tudtak volna “ekkora eredményt” felmutatni. Persze volt ellenőrzés is. A riportban bemutatott egyik tanfolyamon az ellenőrök a 35 fős osztályból egyetlen (!!!) migránssal találkoztak. A vizsgálat végeredményét azóta titkosították.

A német politikusok azzal nyugtatják a németeket, hogy nekik csak “meg kell előlegezni” a migránsok integrációs költségeit, és majd ha azok munkába állnak, akkor munkájukkal, adó- és járulékfizetésükkel visszatermelik ezt a pénzt.

(1,05 euró óránként, amiből a migráns 80 centet kap, miközben a minimálbér óránként 8,50)

Az első év adatai itt is kiábrándítóak. Nem is nagyon terjesztik ezeket a számokat. A legnagyobb német cégek egy év alatt 54 migránsnak tudtak munkát adni, ebből ötvennek az állami résztulajdonban lévő posta.

Ausztriában sem jobb a helyzet. A tavaly érkezett 88 ezer migráns közül áprilisban csupán száz iratkozott be a bécsi egyetemekre, ami a felnőtt migránsok közel 1 százaléka. A bécsi kórházakban alig találni szír orvost, ami nem is csoda, hiszen Erdogan igyekszik a diplomás szíreket Törökországban tartani.

Az első 100 ezer befogadott szír menekültet a német munkaügyi központ hat hónapra óránként egy eurós (!!!) munkára közvetítené ki (ingyen azért mégsem dolgozhatnak), ami jelentősen az óránkénti 8,50 minimálbér allatt van, így várhatóan ennyi német és uniós vendégmunkás veszíti el munkáját.

A szocdem szövetségi munkaügyi miniszter szerint a tavaly érkezett 1,2 millió migráns csak 5-10 százaléka fog belátható időn belül munkába állni. Szakmai nyelvtudás, német szabályok szerinti vizsga nélkül csak betanított- és segédmunkát végezhetnek, maximum gyakornokok lehetnek.

A migránsok nem ilyen lovat akartak!

Berlin és Brüsszel ezt a német gyakorlatot akarja lopakodó jogalkotásával az egész EU-ban kötelezővé tenni.

Az első év lehangoló német tapasztalatait látva egyre jobban érthető az Öböl-menti olajsejkek álláspontja, akik azért nem fogadnak be menekülteket, mert ugyanannyi pénzből a szegényebb országokban (pl. Jordániában, vagy Törökországban) több emberen és tovább lehet segíteni.

Akkor mennyire igaz ez a szintén drága Európában!?

Kiszelly Zoltán

A szerző politológus


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »