Brüsszel cáfolja a kormányt

Orbán Viktor kész tényként beszélt arról, hogy az Európai Bizottság már döntött a kötelező betelepítési kvótáról, azonban a brüsszeli testület a Magyar Nemzet megkeresésére leszögezte, csak jogszabályjavaslattal éltek. Kósa Lajos tegnap lapunk kérdésére – a miniszterelnöknél némileg óvatosabban fogalmazva – egy őzvadászat pillanataihoz hasonlította az EU-s testület döntéseit.

Csupán egy nap telt el Orbán Viktor parlamenti szezonnyitó beszéde óta, az Európai Bizottság (EB) a Magyar Nemzet megkeresésére máris cáfolta a miniszterelnök szavait. A kormányfő országgyűlési felszólalásában – egyebek között – azzal érvelt az október 2-i kvótaellenes népszavazáson való részvétel mellett, hogy az EB már döntött a kötelező betelepítésről, ezt pedig a magyaroknak meg kell állítaniuk.

– Hiába tagadják, hiába hallok itthon is ilyen hangokat, az igazság az, hogy a bizottság meghozta a maga döntéseit – mondta a miniszterelnök, majd kifejtette, hogy ennek része egy felső határ nélküli automatikus szétosztási mechanizmus, amelynek értelmében a bevándorlók befogadásáról az Európai Unió intézményei döntenek egy matematikai képlet alapján.

Az EB azonban lapunkat arról tájékoztatta, hogy a biztosi testület mindössze egy javaslatot fogalmazott meg, amelyet az Európai Parlamentnek (EP) és az uniós állam- és kormányfőkből álló tanácsnak terjeszt elő. Ebben egyébként – mint írták – nem a menedékkérők állandó szétosztásáról van szó, hanem egy „méltányossági” mechanizmusról, amelyet a bizottság elképzelése szerint csak akkor kellene alkalmazni, ha egy tagállamban aránytalanul nagy számban érkeznek menedékjog iránti kérelmek. A bizottsági javaslatról és esetleges módosításairól most az EP-nek és a tanácsnak, mint közös jogalkotónak kell döntenie. Ehhez nincsenek megszabott határidők sem, a menetrend teljes mértékben a két intézmény kezében van. Az EB kérdésünkre azt is leszögezte, a bizottság csak jogszabályjavaslatokról dönthet, amelyek a tagállamok számára akkor válnak kötelezővé, ha az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa elfogadja őket. Hozzáfűzték azt is, hogy a legtöbb esetben módosulnak az eredeti felvetések a jogalkotási folyamatban.” (Részlet a Magyar Nemzet Brüsszel cáfolja a kormányt című cikkéből).

Nem menekültek, nem migránsok jönnek már, hanem a megélhetésért, a segélyért Európában megélni szándékozók, akik a túlnépesedett Afrikából és Ázsiából érkeznek. Menedékkérőknek nem lehet őket nevezni, mert a menedékkérő nem tömegben és nem IRATOK NÉLKÜL ront rá a számára idegen földrészre. A békéscsabai menekülttáborból tegnap két fő megszökött, de elfogták őket. Bicskén egy 12 éves gyereklányt akartak megerőszakolni az ottani menekülttáborból kisétálók. Alsónemű nélkül, de sikerült szerencsére elmenekülnie. A nőket ezek a kigyúrt férfiak ugyanúgy, ahogy otthon, nem tekintik embernek.

A menedékkérő nem zavarog, nem szökdös ki a számára teljes ellátást és tisztálkodást biztosító menekülttáborból, megvárja, amíg segítenek rajta, amennyiben tudnak. Az ideérkezők hamis személyi adatokat diktálnak be a hatóságoknak. Az egyre népesebb csoportokba egyre több csoporttagról derül ki, hogy nem jött, hanem küldték, vagyis beszervezett terrorista.

Az Európai Unió a magyarországi népszavazási eredményt nem fogja figyelembe venni sajnos, mert ha ezt megtenné, akkor az azzal járna, hogy a többi 26 tagállamban is megkezdődnének a népszavazások. Az áramlat megállítására amennyiben továbbra sem történik semmi érdemleges, Európa nemsokára kiteheti a Megtelt táblát, és ellehetetlenül a megélhetés. Miért gondolja úgy az Európai Unió alkalmatlan vezetése, hogy ez az ő giga jövedelmükre nem lesz hatással? A magyar kormány meg amennyiben komolyan gondolta a törvényalkotást az áradat ellen, miért nem tette meg még a tavasszal INGYEN, és miért kezdeményezett 10 milliárdos költséggel népszavazást? Népszavazás nem alkot törvényt, október 3-án akár érvényes lesz a népszavazás (meglesz az 50 százalék+1 fős részvétel), akár nem, megkezdődik a parlamenti vita a megalkotandó törvényről…

A méregdrága franciaországi bérleményben, Strasbourgban megkezdte a munkát az Európai Parlament. Az ülésen részt vett és felszólalt Junker elnök is. Jelenleg Szlovákia az EU soros elnöke, pénteken (szeptember 16-án) Pozsonyban ül össze a csúcstalálkozó. Kötelező betelepítési kvóta még nem került szóba…

Békéscsaba, 2016. szeptember 14.

Anton

Emlékeztető: „Az orvos úgy gondolja, hogy az a menekült, aki a borzalmak elől menekül el, menti családja és saját életét. Keres egy legközelebbi biztonságos menedéket. Bekopog az ajtón, majd elmondja, hogy mi a probléma: miért menekül, ki elől. Ha befogadják, akkor azokkal szemben tisztelettel viseltetik. Minden jó érzésű ember egy ilyen szerencsétlen előtt megnyitná az ajtót. Mi történik most? A mondva csinált menekültek nem akarnak bekopogni az ajtón, hanem inkább áttörik azt! Nem hajlandóak magukat azonosítani, de a jó fogadtatást kikövetelik maguknak és ők döntik el, hogy melyik országban akarnak letelepedni. A számukra menedéket adó országok kultúráját, szuverenitását szándékosan nem tisztelik. A határokat egyszerűen áttapossák. (Részlet a Dr. William Chanis Magyarországon élő szíriai orvossal készült interjúból)

 

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »