BRFK: nem lett csontsérülése az előállított aktivistának

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint nem keletkezett sem csontsérülése, sem törése a vasárnap éjjel, a Dózsa György úton előállított aktivistának.

Sajtóhírek szerint S. Eszternek a Városliget Zrt. székházánál intézkedés miatt letörött egy darab a vállcsontjából, amit egy későbbi röntgenfelvétel bizonyít. Az aktivista a Liget Budapest beruházása ellen tiltakozott.

A rendőrség az MTI érdeklődésére válaszolva felidézte, hogy vasárnap éjjel több bejelentés is érkezett, mert egy Dózsa György úti épület vagyonőre, illetve az épület előtt lévők között vita alakult ki.

Igazoltatás után dulakodás

A rendőrök a helyszínen lévőket igazoltatták és megadták a jogi felvilágosítást. Adataik szerint S. Eszter azt mondta, hogy az épület előtt szeretett volna egy falfestést elhelyezni, de az épületben lévő biztonsági őr ezt megakadályozta az aktivista kezének lefogásával.

Közölték továbbá, hogy felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrök S. Esztert elfogták és előállították. Mivel ellenállt az intézkedésnek, így vele szemben – mint fogalmaztak -, a szükséges mértékben testi kényszert alkalmaztak.

Mivel ezután csuklójában és jobb vállában fájdalmat érzett, a mentők orvosi vizsgálatra elvitték, de a vizsgálatok nem mutattak ki csontsérülést, illetve törést. S. Eszter 

Az aktivista ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, amelyben kihallgatták.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »