Brexit: Szivárgás az új világrend gátrendszerén

Míg az átlag hamburgerzabáló amerikai feltehetőleg azt sem tudja, hogy mi zajlik az öreg kontinensen, a szabadgondolkodók különféle elméletekkel állnak elő a Brexit hatását illetően. Mark Dankof, San Antonio-i politikai elemző egyenesen az új világrend első törésének látja a Brexitet, mint fogalmaz: elkezdődött a világ uralkodó rétegének töredezése. A PressTv-nek adott keddi telefoninterjújában nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy a Brexit hatása jóval túllép az öreg kontinensen, és Amerikát is próbatétel elé állítja. Egy bizonyos – figyelmeztetett Dankof, a jelenlegi struktúrák és hatalmi viszonyok a brüsszeli bürokrácia és a különböző nemzetiségű világpolgárok kezében összpontosuló hatalom nem tartható tovább.

Magyar Menedék - Tepe

Mark Dankof erőteljesen bírálta Obama amerikai elnököt és szűklátókörűséggel vádolta, hiszen Obama a Brexit valós társadalmi-politikai súlyát csökkentendő úgy foglalt állást, hogy ez nem változtatja meg alapjaiban Európa gazdasági-politikai irányultságát. Ez hibás elmélet – fogalmazott Dankof, s leszögezte: a Nagy-Britannia kiválását sürgető többség egyértelmű jelzést adott a világnak, hogy begyöpösödött struktúrákkal már nem lehet irányítani az öreg kontinenst.

Az angol nép megbüntette az uralkodó osztályt és Brüsszel akaratának behódolt européereket és ez a folyamat láncreakciót indíthat meg, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek – hívta fel a figyelmet.

Dankof arra is rávilágított, hogy Obama megszólalásával ellentétben bizony a Brexit világválságot jelképez, amelyben az elnyomott népek egyértelmű jelzést küldtek a világelitnek, hogy nem hajlandóak tovább a “régi” világrend szabályai szerint élni.

Amerikának rá kell jönnie arra, hogy mit akarnak Európa népei, és számukra nem elfogadható a nemzeti politizálás megszüntetése, az önálló nemzetek súlyának csökkentése, és a központilag irányított európai trend – fogalmazott Dankof.

Dankof súlyos problémának látta, hogy a globalizált világban eltűnik a nemzeti életmód és életviteli sajátosságok és konkrét amerikai példát említve a lehetséges utat is felvázolta. A Brexittel Amerikának be kell látnia, hogy a mindenek felett álló bank szerepének további kizárólagossága nem elfogadható, éppen ezért a pár világmilliárdos kezében levő Federal Reserve Board hatalmát kell korlátozni, illetve megszüntetni.

Az elemző javasolta, hogy azok a vitatott globális szerződések, mint az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodás (NAFTA), a Csendes-óceáni Partnerség (TPP), valamint a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) felett eljárt az idő, és az Amerikai Egyesült Államokban is egyre inkább szorgalmazzák a nemzeti szuverenitás előtérbe helyezését.

Dankof felhívta a figyelmet, hogy Amerikának meg kell szabadulnia rendőrállami szerepétől, nem töltheti be az idők végezetéig a világ csendőre szerepét, s az adott ország gazdasági, társadalmi, politikai fejlődését nem rendelhetik alá a Közel-keleti lobbiknak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »