Brazil módi: 4 nappal a megnyitó előtt helezik üzembe a metróvonalat

Brazil módi: 4 nappal a megnyitó előtt helezik üzembe a metróvonalat

Négy nappal a Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékok megnyitója előtt helyezik üzembe a brazil nagyváros új metróvonalát – közölte szombaton egy brazil illetékes.
 

Rio de Janeiro új, negyedik metróvonala, amely kifejezetten az olimpiára épült és a sportesemények helyszínét köti össze a turisztikai szálláshelyekkel, elkészül júniusra, de mindössze négy nappal a megnyitó előtt helyezik forgalomba – mondta Rodrigo Vieira, Rio állam közlekedési tanácsosa a RJTV brazil televíziónak.

Az új metróvonalat az első időszakban csak a sportolók, a belépőjeggyel rendelkező látogatók és a sportszakemberek utazhatnak – tette hozzá. Noha a metró júniusban már teljesen üzemképes lesz, hivatalosan csak augusztusban adják át.

Az építkezés elhúzódása aggodalmat okozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

A 16 kilométer hosszú földalatti a városközpont, a turisztikailag frekventált Ipanema és a Copacabana negyedeket köti össze Barra da Tijucával, ahol a sportesemények nagy részét rendezik. Jelenleg akár két órába is telhet a Barra és a város többi része közötti utat megtenni, a metróvonallal 13 percre csökken ez az idő.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »