Botrány: gatyára vetkőzött az őrjöngő birkózóedző

Mandakhnaran Ganzorig a 65 kilós kategóriában indult szabadfogásban, és egészen a bronzmeccsig jutott. Üzbég ellenfelével szemben 7-6-ra vezetett a második menetben, másodpercekkel a mérkőzés vége előtt. A mongol 18 másodperccel a vége előtt elkezdett körbe-körbe ugrálni a szőnyegen, örömtáncot járt, végül egyik edzője a nyakába vette, így ünnepelték a bronzérmet – írja cikkében a Reuters. Amiről néhány minutummal később le is mondhattak. A bíró ugyanis úgy döntött, a birkózó teljesen passzív volt a mérkőzés utolsó szakaszában, amiért megintette. Ezzel az egy ponttal kiegyenlített Ikhtiyor Navruzov, és mivel ő kapott utoljára pontot, a szabályok értelmében már ezzel is győzött volna. A mongol edzője challenge-t, videózást kért, de helybenhagyták a korábbi ítéletet, így még egy büntetőpontot is kapott Navruzov, ezzel 8-7-re nyert. Ekkor elszabadultak az indulatok.

Mandakhnaran összeomlott, edzői pedig felrohantak a szőnyegre, és számon kérték a szőnyegbírót. Ez hatástalannak bizonyult, az egyik tréner végső elkeseredésében elkezdett levetkőzni, az alsónadrágig jutott, és a többször a szőnyeghez vágta cipőjét. Végül kihívta a bírót egy birkózásra.

Ez persze semmit sem változtatott azon, hogy a mongol saját maga „táncolta el” bronzérmét, és bár viszonylag ritka, hogy valakit az utolsó másodpercekben intenek meg birkózásban – emlékezzünk Lőrincz Viktor bronzmeccsére –, ilyen viselkedés után nem érdemes csodálkozni ezen az ítéleten.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »