Botrány az égési sérülteket ellátó bukaresti kórházban: lárvák lepték el egy beteg sebét

Az egészségügyi miniszter fontolóra vette a bukaresti égési sérülteket ellátó kórház bezárását, ahol csütörtökön hatalmas botrányt váltott ki egy videó, amely tanúsága szerint egy itt ápolt beteg sebét lárvák lepik el.

A felvételt Cătălin Tolontan újságíró tette közzé (vigyázat, felkavaró!), állítása szerint egy, a kórházban dolgozó orvos juttatta el hozzá. A szóban forgó beteg azóta elhunyt.

A kórház megerősítette a felvétel valódiságát, és kijelentették: nem a lárvák okozták a beteg halálát, és a seb – a fül mögött – nagyon nehezen tisztítható, nagyon kell vigyázni. Az esethez pedig elég, hogy egy légy legyen a környéken, senki ne gondolja, hogy olyan a helyzet, mint a szeméttelepen – mondták.

A bukaresti ügyészség csütörtök délben gyanús haláleset miatt bűnvádi eljárást indított.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, a kórház nem biztosít megfelelő körülményeket a pácienseiknek, és már többször fontolóra vette a bezárását, legutóbb múlt héten is, miután súlyos problémákat talált a kórház igazgatásában is, de nem teheti meg, mivel vannak betegek, akiket nem lehet máshol ellátni. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »