Botka: Van esély a 2018-as győzelemre

A szegedi polgármester szerint mind Orbán, mind Gyurcsány nélkül jobb lenne a közélet Magyarországon. Érdemben nem válaszolt arra, hogy lenne-e pártja miniszterelnök-jelöltje.

Botka László ismét indul a választmányi elnöki pozícióért, mert aktív szerepet akar vállalni ebben az időszakban. Hogy miért? „Hogy az MSZP győzelemre esélyes legyen 2018-ban, mert meggyőződésem, hogy erre van esély” – jelentette ki a Népszabadságnak adott interjújában. Szerinte nem kell új programot írni, mert a 2011-es programjuk ma is vállalható.

„Annál hitelesebb és kormányzóképesebb csapatot, mint amilyen a Fideszé, bármikor ki tudnánk állítani. Ettől függetlenül nyitni szeretnénk” – közölte Botka László, aki szerint összeadva is kevesen vannak a baloldalon. Civileket, szakembereket akar megszólítani és előválasztást szeretne lebonyolítani, amelynek első köre ősszel kezdődhetne. Ezzel kapcsolatban kijelentette:

„Sokakban még mindig messiás-várás van, hogy majd jön valaki, aki egy szál karddal legyőzi a Fideszt. Szerintem viszont csapat kell, ha ez meg van, akkor annak lehet egy vezére.”

Szerinte az, hogy a Demokratikus Koalíció lesz az új baloldali gyűjtőpárt, „enyhén szólva nem jött be”, ahogy a Bajnai-féle kezdeményezés sem. Gyurcsány Ferenc őszödi beszéd-évfordulós videójára úgy reagált, hogy Gyurcsány nem a beszédbe bukott bele.

„Igazságtalan és óriási tévedés ilyen formában régi csatákat újrajátszani. Mind Orbán, mind Gyurcsány nélkül jobb lenne a közélet”

– véli Botka László, aki szerint az időközi választások azt jelzik, hogy „ez a kormány már megbukott”. A Jobbik szavazóival kapcsolatban közölte: döntő többségük nem elkötelezett szélsőjobboldali, csupán csalódott ember, akik azért voksolnak a Jobbikra, mert „teljesen alaptalanul azt hiszik róluk, hogy egy tiszta párt”.

A Fidesz arra játszik, hogy ha minden nap van egy korrupciós ügy, akkor nem lehet egyet felépíteni – közölte a polgármester, aki szerint a boltzár volt olyan ügy, amelybe bele lehetett állni és láthatóvá vált általa az MSZP. Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök-jelöltséget vállalja-e, így válaszolt: „Azért szeretnék dolgozni, hogy egy év múlva legyen ennek a kérdésnek súlya”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »