Botka rendőri vezetőket vesztegetett?

Botka rendőri vezetőket vesztegetett?

Vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indított nyomozást a szegedi parkolóbotrány magas rangú rendőri érintettjei ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség – tudta meg a PestiSrácok.hu. Szabó Bálint, korábbi MSZP-s és DK-s politikus már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy Botka László a város pénzéből korrumpálhatta a rendőri vezetőket. Nyáron már felmerült, hogy eljárás indulhat, néhány hete azonban a főügyészség valóban elrendelte a nyomozást.

Szegeden a Nemzeti Nyomozó Iroda Szabó Bálint jogász feljelentése alapján hivatali visszaélés gyanúja miatt folytat nyomozást, mivel a feljelentés szerint a makói szocialista Gazdag János 2008 és 2010 között úgy kapott több mint másfél millió értékben kombinált szegedi parkolóbérleteket, hogy már nem is volt országgyűlési képviselő.

Hírdetés

A jogász a Magyar Időket korábban arról tájékoztatta, ha bebizonyosodik, hogy Botka László helyzetével visszaélve osztogatott az MSZP egyik tisztségviselőjének, akkor megvalósult a tiltott pártfinanszírozás. Szabó Bálint a lapnak azt is megemlítette, hogy deszki, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi és további makói szocia­listáknak is jutott az ingyenbérletekből. Emlékeztetett arra is, hogy Szeged önkormányzatának vezetői a 2013. január 1-jét megelőző időszakban is jogszabályi felhatalmazás nélkül osztogattak egyenként több százezer forint értékű, kombinált parkolási bérleteket. Emiatt a Gyulai Járásbíróság tárgyalja a hűtlen kezelés miatt indult büntetőügyet hat vádlott, köztük Mózes Ervin főjegyző, Solymos László (MSZP) alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök ellen.

Forrás: MI/PS/hirado.hu

The post Botka rendőri vezetőket vesztegetett? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »