Bosszúsak a migránsok: nem indulnak újabb buszok Ausztria felé

A kormány nem tervez több buszt indítani a migránsoknak – nyilatkozta reggel a Hegyeshalmi határátkelőnél a Hír Televíziónak a kormányszóvivő. Kovács Zoltán hangsúlyozta: a tegnapi döntés egyszeri volt a közlekedésbiztonság helyreállítása érdekében.

Nem fogadták jól a migránsok a kormány döntését. Még mindig azt hiszik, hogy ez téves információ, és később még érkeznek buszok – mondta a Keleti pályaudvarról a Hír TV tudósítója tíz órakor. Reggelhez képest egyre több migráns van a Keletiben, a civilek folyamatosan ellátják őket, de a segítők újabb feszültségre számítanak, ha ismét nagy létszámban lesznek bevándorlók a pályaudvaron. A migránsok valószínűleg nem tudják, hogy újra indulnak nemzetközi járatok – például Berlinbe is –, mivel túlságosan a buszokkal vannak elfoglalva.

Hírdetés

Reggel még reménykedtek a migránsok, hogy újabb buszok fognak menni értük, hogy elvigyék őket az osztrák határra, ám a rendőrök már akkor arról tájékoztatták tudósítónkat, hogy nem fognak újabb buszok menni a pályaudvarra. Az éjszaka folyamán voltak olyan migránsok is, akik nem szálltak fel a buszokra attól félve, hogy menekülttáborba viszik őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »