Bosszúságot hozott az érem nélküli hétfő

Bosszúságot hozott az érem nélküli hétfő

A kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor ötödik helye volt a legjobb magyar eredmény a riói olimpiai hétfői versenynapján. Szabó Gabriella és Kozák Danuta kajak párosa döntőbe jutott, a női vízilabda-válogatott drámai mérkőzés után pedig az elődöntőbe.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM

Lőrincz a bronzmérkőzésen – erősen vitatható bírói döntéssel – kikapott a német Denis Kudlától. Az Európa-bajnoki és kétszeres világbajnoki harmadik ceglédi sportoló 3-3-as döntetlenre végzett, ám Kudla fél perccel a vége előtt Lőrincz megintése miatt pontot kapott, és ezzel ő nyert.

A női vízilabdázók 0-3-ra és 1-5-re is álltak az ausztrálokkal szemben. Végül az alapjátékidő 8-8 lett, az ötméteresekkel pedig a magyarok győztek, és a szerdai elődöntőben a címvédő és világbajnok amerikaiak várnak rájuk. A csoportkörben az esélyesebb tengerentúli válogatott 11-6-ra nyert a magyarok ellen. A negyeddöntő után Bíró Attila szövetségi kapitány egy Quimby-koncerthez hasonlította a medencében történteket.

A kajak-kenu verseny első napján Szabó Gabriella, Kozák Danuta K-2 500 méteren az előfutamában első lett, így egyből a döntőbe jutott. A magyar páros a finálé legnagyobb esélyese, de Kozák Danuta gyomorfertőzése miatt sajnos van okunk az aggodalomra. A női K-1 200 méteren Douchev-Janics Natasa, férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint, míg kenu egyes 1000 méteren Vasbányai Henrik egyaránt a B-döntőben folytatja.

A nyíltvízi úszók női 10 kilométeres számában a londoni bajnok Risztov Éva a 13., Olasz Anna pedig a 14. lett. Ők többnyire elégedetten értékeltek a maratoni úszószámot követően, Gellért Gábor hosszútávúszó-kapitány szerint túl az olimpiai címvédő Risztov Éva túl hamar kezdett iramot diktálni.

A férfiak 110 méteres gátfutásában Baji Balázs – a szakadó esőben – előfutamában 13.52 másodperccel a második helyen ért célba, így biztosan került az elődöntőbe.

A világbajnok lengyel Anita Wlodarczyk 82,29 méteres világcsúccsal nyerte a női kalapácsvetést. A férfi rúdugrásban a francia Renaud Lavellenie-nek nem sikerült a címvédés, mert a közönség hatalmas örömére a brazil Thiago Braz da Silva egyedüliként a mezőnyben átvitte a 6 métert (6,03 m). A férfi 800 méteren 52 éve volt utoljára címvédés, most a kenyai David Rudishának sikerült ez a bravúr.

Tragédia is beárnyékolta a hétfőt: belehalt sérüléseibe Stefan Henze, a német szlalom kajak-kenu válogatott edzője, aki pénteken szenvedett súlyos autóbalesetet a riói olimpián.

Ketten súlyosan, öten könnyebben sérültek meg, amikor egy kábeleken mozgó kamera lezuhant az Olimpiai Parkban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »