Bosszú a Google Maps-en: Szeméttorony lett a Trump Tower

Bosszú a Google Maps-en: Szeméttorony lett a Trump Tower

Nem csitul a Donald Trump elleni hecckampány, a kibertér mai sztárja az a névtelen troll, akinek sikerült Dump Towerre, azaz Szemét toronyra átkeresztelnie a megválasztott elnök Trump Tower (Trump torony) néven futó New York-i rezidenciáját a Google Térkép alkalamazásban – szúrta ki a Mashable.

Mondjuk annyira nem volt nehéz feladat az amerikai pletykablognak, mert a mutatvány után kitört a hisztéria pró és kontra.

 

Az átnevezést látva azonnal el is indultak a spekulációk, hogy vajon ki hekkelte meg az elektornikus térképet. Egyes vélemények szerint egy Google-alkalmazottnak tuti benne kellett lennie, mivel ahhoz, hogy egy helyszín az adott néven tűnjön fel a világ legnagyobb ilyen alkalmazásán, ahhoz azt a vállalat egyik munkatársának jóvá kell hagynia. A Google térképes szabályzata szerint minden elnevezést személyesen jóváhagy egy kolléga. Ez azt jelenti, hogy a trollkodást egy Google-alakalmazottnak le kellett okéznia.

Az elterelő hadművelt nem sokáig tartott, ugyanis a Google Térképen már ismét Trump Towerként érhető el az ingatlanmágnásnak a Fifth Avenue-n álló 58 emeletes főhadiszállása. Az amerikai netes óriás egyelőre nem reagált az esetre.

Az épületben amúgy a Trump család egy háromszintes rezidenciában lakik, magának a megválasztott elnöknek a 26. emelten van a dolgozószobája, s magánliftje, ami előtt az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) hirhedt vezérével, Nigel Farage-zsal is fotózkodott, 24 karátos aranyból készült.

It was a great honour to spend time with @realDonaldTrump. He was relaxed and full of good ideas. I’m confident he will be a good President. pic.twitter.com/kx8cGRHYPQ— Nigel Farage (@Nigel_Farage) 2016. november 12.

 

Amúgy a hírek szerint januári beiktatása után csak Trump költözik majd be a Fehér Házba, felesége, a First Lady, Melania és legkisebb fiúk utóbbi iskolai tanulmányai miatt egyelőre New York-ban maradnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »