Bős vezetése semmit sem tud arról, milyen idegenek laknak a területén

Bősnek jelen pillanatban nincs rossz tapasztalata a Szlovák Technikai Egyetem (STU) ingatlanjaiban elhelyezett külföldiekkel, tájékoztatott a város alpolgármestere, Mészáros Árpád.

 

Elmondása szerint az STU területén helyben jelenleg mintegy 350 külföldi van elszállásolva, többségük szerbiai vendégmunkás.

 

“A területet az STU kezeli, nekünk nincs semmilyen ráhatásunk rá. Hogy pontosan hányan laknak ott, nem tudjuk, mivel hivatalosan nem tájékoztatnak erről. Szóbeszéd szintjén tudjuk, hogy mintegy 350-en lehetnek, van, amikor többen, máskor kevesebben. Ami a migránsokat illeti, közülük kevesen laknak itt, többségük szerbiai. Korábban több száz migráns volt itt, de már nem. Az elmúlt hónapban egy migránst sem láttam,”

 

tette hozzá Mészáros.

 

Az önkormányzathoz az utóbbi időben semmilyen konfliktusról vagy problémáról nem érkezett bejelentés, korábban azonban többször is a rendőrség fellépésére volt szükség.

Hírdetés

“Az elmúlt két, három hétben nem hallottam, hogy történt volna rendbontás. Az elején rosszabb volt a helyzet, de úgy érzem, már megszoktak nálunk. A helyi bevásárlóközpontba járnak vásárolni, tudom, hogy az éttermekbe is betévednek, de nem tudunk arról, hogy valamilyen gond lett volna a helyiekkel,”

 

,mondta.

Bős vezetésének arról sincs semmilyen információja, hogy hol dolgoznak ezek az emberek.

 

“Azt hallottam, hogy Galántára járnak. Szerintem a Samsungba, de ezt nem tudom megerősíteni. Mindez csak szóbeszéd, nincs hivatalos információ,”

 

zárta az alpolgármester.

 

Kép és forrás: Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »