Borulhat a Fidesz birtokpolitikája

Felfüggesztette a bíróság másodfokon a felperes Kishantosi Ökogazdaság (Kishantos) kontra Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és Magyar Állam közötti pert szerdán és az NFA-törvény számos jogszabályának megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól.

A bíróság álláspontja szerint ugyanis a nevezett jogszabályok az alaptörvénybe ütköznek és sértik az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) alapértékeit is. Amennyiben az AB helyt ad a bíróság kérésének, alapjaiban borulhat a Fidesz birtokpolitikája, a precedensértékű döntés következtében semmissé válhatnak az állami földbérleti szerződések és megkérdőjeleződhet a sokat bírált földprivatizáció érvényessége.

A Magyar Nemzet cikke ITT

Forrás: mno.hu

Kishantosi gyász!

Őszinte fájdalommal tudatjuk, hogy Bolye Ferenc, a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság egyik alapítója és vezetője a tegnapi napon váratlanul elhunyt.

Barátaival versmondó versenyre készültek. Elszavalta Petőfi Sándor: A Nemzethez című, kedvenc versét. Ezt követően érte a halál.

Feri bácsi szakmai tudása, elkötelezettsége, hite és kitartása sokunknak például szolgál. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ismerhettük őt és meríthettünk óriási tudásából, tisztaságából, emberségéből.

Sokunknak adott Kishantos magjaiból. A Greenpeace mindent meg fog tenni azért, hogy megőrizze és újraélessze azt, amiért Feri bácsi egész életében dolgozott. Felelősségünknek érezzük, hogy Ács Éva, Kishantos másik alapítója mellett továbbvigyük Kishantos szellemiségét.

Osztozunk Feri bácsi családjának gyászában.

Rodics KatalinGreenpeace Magyarország

Forrás: sokkaljobb levelesláda

A vers Bolye Ferenc előadásában:

Forrás: youtube.com

Emlékeztető: „A Fidesz a nagy fülkeforradalmi választási győzelem után (2010) alkotmányozott, és nem helyezte alkotmányos védelem alá a magyar társadalom négy alaptételét. Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld (azé az ország, akié a föld, ha az oligarcháké és a narancsbáróké, akkor az övék!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítás (az egészségünk) és a nyugdíj (az időskorunk. Alkotmányos védelem alatt áll viszont az egykulcsos adó, aminek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót! Nálunk még az is előfordulhat, hogy a minimálbéresek (egy millió felett van a létszámuk!) több adót fizetnek, mint a másfél- kétmilliós jövedelműek! Súlyosbítja a társadalom helyzetét az, hogy a járulékokat immár adóként szedik be, amit arra költ a hatalom, amire akar. Ha nem a betegekre és a kórházakra, hát akkor stadionépítésre és fenntartásra. (Részlet a Rejtélyes kór pusztít Magyarországon című írásból) Az egy százalékos adócsökkentéssel az olló tovább nyílt, a minimálbéreseket alig érinti, a milliós jövedelműek tízezrekkel járnak jól.

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »