Börtönbe zárhatják azokat, akik nem a születési nemüknek megfelelő mosdót használják

A transznemű embereket akár börtönbe is zárhatják az alabamai Oxfordban, ha nem a születési nemüknek megfelelő nyilvános mosdót használják. Az Amerikai Egyesült Államokban egyre több olyan törvényt fogadnak el, amely rendbe teszi a homo- vagy biszexuális, illetve transznemű emberek horrorisztikus kívánalmait.Az új törvényt egyhangúan fogadta el kedden a városi tanács. Oxfordban 21 ezren élnek – írja az Independent.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A törvény alapján „a polgároknak joguk van a nyugodt gondossághoz, és biztosítani kell, hogy ne érje őket szégyen vagy a magánéletbe való nem kívánt behatolás azáltal, hogy az ellenkező nem tagjai is ugyanazt a mosdót használják, mint ők.”

Ahogy a törvény is írja, régóta korlátozzák nemi alapon a középületekben lévő mosdókhoz és öltözőkhöz való hozzáférést, és ezért nem várhatják el a mosdókat használóktól, hogy elfogadják, hogy más biológiai neműek is ugyanazt a helységet vegyék igénybe. A törvény alapján a biológiai nemet a születési bizonyítvány határozza meg.

Akit a törvény megszegésén kapnak, azt vagy 500 dolláros pénzbírságra, vagy fél évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »