Bőröndbe rejtőzött migránst kaptak el a határőrök

Teljesen elképedtek a svájci határőrök, mikor a chiassoi vonatállomáson egy eritreai férfit találtak az egyik bőröndben. A 21 éves migráns még Milánóban bújt bele a csomagba, amit egy útlevéllel rendelkező barátja cipelt – írja a hirado.hu.

A 21 éves eritreai fiatalnak nem voltak papírjai, de mivel nem kapott átmeneti munkavállalási engedélyt, elhatározta, hogy nem marad tovább Olaszországban. Egyik ismerősével együtt ravasz, de rizikós tervet eszeltek ki tervet dolgoztak ki.

A férfit egyik barátja csempészte fel a Milánóból induló vonatra. A svájci határig a bőröndben töltötte az utat, de ahogy elérték az olasz-svájci határt, határőrök szálltak fel a szerelvényre a chiassoi állomásnál. Rögtön gyanússá vált nekik a bőrönd fura alakja és a súlya is.

Levonszolták a poggyászt a peronra, ekkor az eritreai szép csendben kibújt a bőröndből. A határőrök bevallották, hogy meglepődtek a férfi leleményességén, de ettől függetlenül azonnal visszaküldték barátjával együtt Olaszországba. Nem ez az első eset, hogy ilyen leleményesek az illegális bevándorlók.

Néhány éve előfordult már olyan eset is, amikor a magyar határon egy autó ülésének álcázta magát egy elbújt utas, a teve végül nem vált be, a rendőrök észrevették és így lebukott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »