Borboly: veszélybe kerültek fontosabb Hargita megyei beruházások

A regionális fejlesztési minisztérium arról értesítette Hargita Megye Tanácsát, hogy leállítja a pénzösszegek folyósítását azokra a korszerűsítésekre, amelyek költségei meghaladják a büdzsében jóváhagyott keretet – közölte a megyei tanács. A minisztérium konkrétan meg is nevezte a beruházásokat: a csíkpálfalvi (123E), az atyhai (136A), a csicsói (123F), a kissolymosi (134A) és a büdösfürdői (123D) megyei úton folyó munkálatokról van szó.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke arra kérte illetékes munkatársait, hogy minél hamarabb elemezzék a helyzetet. Sajnálatát és felháborodását fejezte ki, mivel ezeket a projekteket az elmúlt három-négy hónapban sikerült kimozdítani a holtpontról.

“A kormány lépése azért is felháborító, mert folyamatban lévő munkálatokról van szó, amit az érintett lakosság régóta vár, és végre elmozdulás történt. Megvizsgáljuk a lehetőségét annak, tehetünk-e jogi lépéseket a kormány döntése ellen, mert jogszerűtlennek tűnik, ugyanakkor felkészülünk pénzösszegek átcsoportosítására is. Kértem kollégáimat, hogy erről döntsünk minél hamarabb” – nyilatkozta a megyeelnök. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »