Bonnie Tylerrel együtt értékelték ki a Szent György Napokat

Bonnie Tylerrel együtt értékelték ki a Szent György Napokat

Bonnie Tyler walesi énekesnő jelenlétében tartották a vasárnap zárult 25. Szent György Napokat kiértékelő sajtótájékoztatót hétfőn. A maksai Benke Kúriában tartott rendezvényen a városnapok egyik sztármeghívottja rendkívül meleg hangon beszélt a megyeszékhelyről és a véleménye szerint 40 ezres közönségről. 

13064494_1178449818841067_3026600429740995747_o_bBonnie Tyler és Sztakics Éva

A rekedt hangú, Rod Stewart női „változataként” is emlegetett énekesnő azt mondta, vendégszeretőknek és melegszívűeknek látja a sepsiszentgyörgyieket. Az énekesnő elmondta, jelenleg két lakhelye van a reptereken kívül, ahol rengeteg időt tölt: Dél-Walesben és Portugáliában. A sztármeghívottnak a Guzsalyas Alapítvány tagjai által kézzel készített nyakéket adott ajándékba Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

Sztakics Éva alpolgármester úgy fogalmazott, fontos továbbvinni azt a 25 évvel ezelőtt meghirdetett alapelvet, amely szerint a Szent György Napok kapocs a helyi románság és magyarok között, hogy ne csupán rombolni, hanem építeni is tudjanak a két nemzet tagjai. Az alpolgármester szerint a városnapok sikerét az is szavatolja, hogy törekszenek tekintettel lenni a városlakók kéréseire, igényeiket kielégíteni. A 268 programpontból egy maradt el, az Országos Amatőr Asztalitenisz-szövetség elhalasztotta a Top-Spin Egyesület által szombatra tervezett versenyt, a többi esemény a programnak megfelelően zajlott le – összegzett Erdély András, a városnapok sajtószóvivője. Hozzátette, az elmúlt évben átalakult főtér megközelítőleg négyszeresére növelte a nézőtér befogadóképességét.

A 2016-os Szent György Napok költségvetése gyakorlatilag megegyezik a tavalyi kiadáséval: 1,2 millió lejre rúgott. Ebből az önkormányzat 700 ezer lejt különített el, a többi támogatásokból, helybérlésekből, jegyekből gyűlt be. Egyes eseménysorozatok ugyanannyiba kerültek, mint tavaly, például a nagyszínpad és a Kultúrkert fellépői, a kulturális hét kevéssel meghaladta az elmúlt év kiadásait, de volt olyan rendezvény is, amire szinte pontosan kétszer annyit költöttek, így például a kARTa Session – sorolta Erdély András. Bár többen várták és hallani akarták, Antal Árpád polgármester nem kívánt szólni a záróünnepségen. Egyrészt nem tartotta sportszerűnek, hogy miután a szervezésből tisztségéből való felfüggesztése okán kimaradt, mégis reflektorfényben legyen – mondta Erdély András. Hozzátette, a polgármester nem állt ki a színpadra azért sem, mert túl közel van a választási kampány, és ő már bejelentette, hogy indul újabb mandátumért, s nem szeretné, ha kampányrendezvényként értékelnék a helyiek a városnapokat.

„Nem utolsósorban azért is jó, hogy Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok zárta a 25-ik Szent György Napokat, mert az egykori alpolgármester az öszszes városnapok szervezésében meghatározó szerepet vállalt, és ezt a megtiszteltetést bizonyosan megérdemli” – tolmácsolta Antal Árpád szavait a szóvivő. A városnapokat lebonyolító Városimázs Iroda tevékenységét Barta Mónika és Knop Ildikó irányította, a Szent György Napok előkészítő fázisában ugyanakkor 40 ember dolgozott, míg a kivitelezésben 120 ember vett részt, ebből 40 önkéntes. A több mint egy hétig tartó rendezvénysorozat lézershow-val és lampioneregetéssel zárult.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »