Bombát találtak a XV. kerületben, 500 házat ürítenek ki

Feltehetően II. világháborús orosz bombát találtak egy XV. kerületi családi ház átépítésekor. A tűzszerészek már a helyszínen vannak, a rendőrök kiürítik a környéket. Cikkünk folyamatosan frissül.

Bombát találtak a XV. kerületben egy építkezésen: feltehetően egy FAB-50-es típusú robbanószerkezetről van szó.

A robbanószerkezetet a főváros XV. kerületében, a Rákos út egyik kertes házának átépítésekor találták – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje, Páricsi Józsefné.

Félezer házat kellett kiüríteni

A rendőrség közölte, hogy a környéket 300 méteres sugarú körben ürítik ki.  A bombát kiélesedett gyújtószerkezettel találták meg egy padlózat bontásakor. A gyújtószerkezet eltávolítását megkezdték,

Hírdetés

a környéken 500 lakóházat és egy egészségügyi szakrendelőt kell kiüríteni a bomba miatt.

A FAB-50-es típusú bomba, egy a II. világháborúban az oroszok által használt robanószerkezet, amely általában acélból készült, hegesztett rombolóbomba. Jellemző súlya 60 kilogramm, amelyből a robbanóanyag tömege 25 kilogramm.

A tűzszerész ezred kommunikációs altisztje később megerősítette: egy 65 kilogrammos szovjet romboló bombáról van szó, ami 25 kilogramm robbanóanyagot tartalmaz.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ferenc pápa: a szíriai bombázásokért felelős embereknek Isten előtt kell felelni tetteikértLánya esküvőjén robbantott a nyugdíjas katonatiszt, 12 embert ölt megRovatok: KékfényTelepülés: MagyarországCímkék: kékfény, krimi, Magyarország, Budapest, bombariadó, orosz bombaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »