Bombát robbantottak Lengyelországban

Házi készítésű robbanószerkezetet hagyott egy autóbuszon a dél-lengyelországi Wroclawban egy ismeretlen elkövető, a gyanús tárgyat még időben eltávolítottak a járműről, de a járdán felrobbant, és egy ember megsebesült.

Krzystof Giesla, a helyi rendőrség szóvivője a PAP hírügynökségnek és a TVN24 televíziónak elmondta: a busz vezetője lett figyelmes a gyanús „csomagra”, amelyet valaki őrizetlenül hagyott a járművön.

Főzőkuktára hasonlító, három liter űrtartalmú edényről volt szó, amely – mint később kiderült – szögekkel és még nem azonosított robbanóanyaggal volt megtöltve.

A sofőr leállította a buszt az egyik megállóban és eltávolította a gyanús edényt, amely azonban rögtön felrobbant a járdán. A sofőr sértetlenül megúszta a detonációt, de az ott várakozó egyik asszony könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

A lengyel hírügynökség szerint a busz belsejében elhelyezett kamera valószínűleg rögzítette azt a személyt, aki otthagyta a házi készítésű robbanószerkezetet, a rendőrség most vizsgálja a felvételeket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »