Bombariadó a brüsszeli repülőtéren

A VRT belga tévécsatorna értesülése szerint két a brüsszeli Zaventem Nemzetközi Repülőtérre tartó gépet is robbantással fenyegettek meg.

Eric Van der Sypt a szövetségi ügyész szóvivője a csatornának azt nyilatkozta, “fenyegetések elég súlyosak ahhoz, hogy komolyan vegyék azokat, ezért megtettek “minden szükséges intézkedést”.

Később az MTI azt jelentette: sikeresen leszállt Brüsszel repülőterén mind a két repülőgép, melyek fedélzetéről korábban bombafenyegetést jelentettek – írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap a honlapján szerda este.

Az egyik gép Oslóból, a másik Stockholmból érkezett. Az oslói gép egyik utasának beszámolója szerint a gépen lévők épségben elhagyták a repülőt.

A belga szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint a belga titkosszolgálatok nemzetközi együttműködés révén jutottak a lehetséges támadásról szóló információhoz. A jelentés szerint a fenyegetés elég komoly volt ahhoz, hogy vészhelyzeti intézkedéseket hozzanak. Később azonban fel is oldották ezeket.

Jan Jambon belga belügyminiszter szerda esti nyilatkozatában már azt közölte, hogy nincs veszély, a korábban bejelentett rendkívüli válságtanácskozást nem hívják össze.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »