Bombameglepetések a párizsi esőben

Bombameglepetések a párizsi esőben

Noha továbbra is az eső az úr Párizsban, azért két női egyest be tudtak fejezni a Roland Garros keddi programjában. Mindkettő hatalmas meglepetéssel végződött, ugyanis kiesett a lengyel világbajnok Agnieszka Radwanska és a 2014-es párizsi finalista, román Simona Halep.

Egy biztos, immár az esős Roland Garros néven fog a 2016-os párizsi viadal bevonulni a tenisz történelmébe. A férfiaknál nem kevesebb, mint két napja nem tudnak egyetlenegy meccset sem befejezni, igaz, a félbeszakadt találkozók tán legnagyobb meglepetése, hogy a salakon igencsak otthonosan mozgó spanyol Roberto Bautista-Agut – aki eddig szettveszteség nélkül menetelt – játszmát vett el a világelső Novak Djokovictól, és a szerb szempontjából 3:6, 6:4, 4:1-es szettarány egyáltalán nem biztos, hogy könnyű befejezést ígér Djokovic számára.

A nők egyéni versenyében legalább azt a két nyolcaddöntőt be lehetett fejezni, amelyek még vasárnap szakadtak félbe. Mindkét találkozó hatalmas meglepetéssel zárult. Előbb a hatodik kiemelt, 2014-ben itt döntőt játszó Simona Halep számára ért véget a párizsi menetelés, miután két szettben, 7:6, 6:3 arányban kikapott az ausztrál Samantha Stosurtól. Utóbbi valamennyi szakágban – egyes, női páros és vegyes páros – nyert már Grand Slam-et, és a 2010-es fináléja után az idei Garroson már bejutott a negyeddöntőbe.

És könnyen lehet, ez nem is lesz végállomás Stosur számára, ugyanis az elődöntőért nem a várt ellenféllel kell majd szembe néznie. A világbajnoki címvédő, 2. kiemelt Agnieszka Radwanska ugyanis totálisan szétesett a hosszú szünetben, és játszma és brékelőnyről végül simán kikapott, a világranglistán mögötte éppen száz hellyel álló bolgár Cvetana Pironkovától – képünkön –, akinek ez a siker eddigi pályafutásának egyik legnagyobb győzelme (2:6, 6:3, 6:3).

Hogy mi lesz az elkövetkezendő napokban, sajnos megjósolhatatlan, de bízzunk abban, hogy a párizsi felhőkből már kifogyott a csapadék.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »