Bombafenyetés gyanúja miatt a német rendőrség lezárta Chemnitz egy részét – a kis iszlamista arab akciója

Tervezett bombatámadás gyanúja miatt nagyszabású rendőri akció kezdődött szombaton délelőtt a szászországi Chemnitz városában. Jelenleg is zajlik a hajtóvadászat a szír Jaber Albakr ellen. Tom Bernardt, a szászországi rendőrség szóvivője szerint a hatóságok az valószínűsítik, hogy Albakr „veszélyes”.

Magyar Menedék - Tepe

A drezdai rendőrség szombatra virradóra olyan hírszerzési informákcióra tett szert, amely esetleges bombatámadást jelzett előre. A gyanúsított egy 22 éves, damaszkuszi születésű férfi, Jaber Albakr, akit már korábban megfigyeltek a hatóságok. Tom Bernardt, a szászországi rendőrség szóvivője szerint a hatóságok az valószínűsítik, hogy Albakr „veszélyes”.

Ezért a város egyik lakónegyedébe – Fritz-Heckert kerületbe – rendőri egységeket vezényeltek ki és a negyedet körülzárták. Ellentmondó információk láttak napvilágot arról, hogy hány házat evakuáltak és hány lakást rohamoztak meg a komolyan felfegyverzett rendőrök. A tweetek „statikus fenyegetésről” és „robbanásveszélyes környezetről” szólnak. A körülzárt negyed lakóit felszólították arra, hogy egyelőre ne hagyják el otthonaikat, és kövessék a rendőri utasításokat, például ne posztoljanak semmilyen képet vagy információt, mert azok veszélyeztethetik a nagyszabású akciót.

Tom Bernardt közölte, hogy a megostromlott lakásban robbanóanyag nyomaira bukkantak. Őrizetbe vételről nem tett említést, de közölte, hogy Albakr menekülőben van, ám “pánikra semmi ok, ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet”.

Az Online Focus információi szerint Albakr egy német reptér ellen akart bombatámadát végrehajtani.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »