Bomba robbant a kórháznál, legalább 42-en meghaltak

Pokolgép robbant hétfő délelőtt egy délnyugat-pakisztáni kórház főbejáratánál, a támadásban legalább 42-en életüket vesztették, többtucatnyian pedig megsebesültek – tájékoztatott a helyi média.

A támadást a beludzsisztáni tartományi főváros, Kvetta egyik kórházánál követték el, ahol gyászolók gyűltek össze, hogy utolsó útjára kísérjék a helyi ügyvédi kamara elnökét. Bilar Anvar Kaszit a nap folyamán ismeretlen fegyveresek megölték, amikor munkahelyére tartott autóján. Mintegy száz ügyvéd és más ember tartózkodott a kórháznál.

A robbantás miatt mások mellett meghalt a helyi tévé operatőre, míg a sebesültek között újságírók, ügyvédek és egészségügyi dolgozók vannak. Egyes feltételezések szerint a támadást a tömegbe vegyült öngyilkos merénylő hajtotta végre.

A helyi tévéállomások által rögzített felvételeken azt lehetett látni, hogy az emberek pánikszerűen menekülnek, futnak a kórház területén.

Szarfraz Bugti, a tartomány belügyminisztere élesen elítélte a terrortámadást. Kijelentette: “mélységes fájdalmat és szenvedést érez amiatt, hogy ennyi értékes emberélet veszett el.”

Egyelőre senki sem vállalta a felelősséget a pokolgépes merényletért, amelyet a baleseti sebészet kapujánál követtek el. Korábban a rendőrség tévesen azt közölte, hogy a robbanás a kórház főbejáratánál következett be.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Pokolgép robbant a turisták szállodája előttPokolgép robbant egy katonai támaszponton, halottak is vannakRovatok: KülföldTelepülés: PakisztánCímkék: külföld, robbantásos merénylet, kórház, halálos áldozatok, pokolgépes merényletForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »