Boltokban is lehet majd fizetni PayPallel

A PayPal netes fizetési megoldásokat szolgáltató cég partnerségre lépett a Visa nemzetközi kártyatársasággal, így a kártyás fizetés során a paypales számlájukat használhatják majd a vevők.

A megállapodás nyomán a PayPal mobiltelefonos alkalmazásait használók számára lehetővé válik az azonnali készpénzfelvétel is, amennyiben összekötik felhasználói fiókjukat Visa betéti kártyájukkal.

Charles King, a Pund-IT vezető elemzője szerint ezzel az Apple Pay és a Google Wallet fizetési megoldások komoly versenytársat kaptak.

Dan Schulman vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy ez egy új PayPal, amely aktívan keresi a partnereket a fizetési szolgáltatások digitális fejlődése közepette. Hozzátette: szeretnék, ha a vásárlók bárhogyan tudnának fizetni, a Visával kötött megállapodás pedig lehetővé teszi, hogy a PayPal hatékonyabban jelenjen meg az üzletekben.

Elemzők szerint a tranzakciók Visa hálózatára való áthelyezése, amelyért a PayPal díjat fizet a kártyatársaságnak, hatással lesz a netes fizetési szolgáltató jövedelmezőségére. A PayPal elismerte, hogy jövőre nőni fognak a tranzakciós kiadásai, azonban a vállalat szerint a megállapodás nyomán újabb bevételi források nyílnak.

A megállapodás részeként a PayPal többé nem irányítja a vevőket közvetlenül a bankszámlájukhoz, így elősegíti a kártyahasználatot, ezzel a kártyatársaságok tranzakciós díjakban részesülnek. Cserébe a Visa vállalta, hogy lehetővé teszi a PayPal használatát az érintéses fizetésre használható Visa-terminálokon, amennyiben a PayPalnek sikerül erről megegyeznie a kártyákat kibocsátó bankokkal. A bankok ennek fejében látni szeretnék a PayPalen keresztül kezdeményezett Visa-tranzakciók adatait, amibe a PayPal beleegyezett.

A PayPal eredménye a második negyedévben 323 millió dollárra, részvényarányosan 27 centre nőtt az egy évvel korábbi 305 millió dollárról, ami részvényenként 25 centet jelentett. A kaliforniai cég bevétele 15 százalékkal, 2,65 milliárd dollárra nőtt, meghaladva az elemzők által várt 2,6 milliárd dollárt. A tizennyolc éve alapított vállalatnak 188 millió aktív felhasználója van, számuk 11 százalékkal nőtt egy év alatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »