Bojkott közepette lett Christoph Daum a román szövetségi kapitány

Bojkott közepette lett Christoph Daum a román szövetségi kapitány

A német Christoph Daum lett Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya – jelentette be pár perccel ezelőtt immár hivatalosan is a hazai sportági szövetség (FRF), miután az azt vezető Răzvan Burleanu javaslatát elfogadta a vezetőtanács. 

00daumfrf_bChristoph Daum

Azt viszont még nem tudni, hogy a 62 éves szakember kinevezése szabályos-e, a Liga 1-es klubok képviselői ugyanis kilátásba helyezték az általuk bojkottált ülésen hozott döntések megóvását.

Mint kiderült, az ülés előtt a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) összehívott egy sürgősségi tanácskozást, amelynek eredményeként sem az LPF vezetője, Gino Iorgulescu, sem a Steaua elnöke, Valeriu Argăseală, sem pedig a Iași futballklubját irányító Florin Prunea nem ment el az FRF vezetőtanácsi ülésére. Prunea a DigiSportnak elmondta: távolmaradásukkal nem Daum kinevezése ellen tiltakoztak, hanem az általuk javasolt napirendi pontok mellőzése és a szövetség velük szembeni hozzáállása miatt döntöttek így. Nehezményezték ugyanis, hogy kérésük ellenére nem akartak tárgyalni arról, hogy eltöröljék az élvonalbeli csapatok utánpótláskorú játékosainak szerepeltetésére vonatkozó határozatot, mint ahogyan azt is, hogy a szövetség nem tájékoztatta őket időben jelöltjéről a szövetségi kapitányi tisztségre.

Az élvonalbeli csapatok három képviselője mellett még Emilian Hulubei, a hazai labdarúgók érdekvédelmi szervezetének (AFAN) vezetője hiányzott, de a játékvezetői testület elnöke, Kirosz Vaszarasz, illetve a Liga 2-es csapatok társképviselője, Ștefan Stana – ő sajtóinformációk szerint egészségügyi okok miatt – sem vett részt az ülésen. Ilyen körülmények között a 14 fős testületből csak nyolcan vettek részt, Auraș Brașoveanu, a konstancai klub vezetője viszont egy bírósági ítélet miatt három évig nem gyakorolhat ügyvezetői tisztséget. Azt még nem tudni, hogy ő szavazott-e vagy sem, az viszont tény, hogy az FRF statútuma szerint 8 személy kellett ahhoz, hogy a testület szavazóképes legyen. Emiatt Prunea közölte, bármilyen döntést is hozzon a tanács, azt megtámadják a bíróságon. Răzvan Burleanu csütörtökön 20 órakor tart sajtótájékoztatót, ahol bemutatja Daumot.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »