Bojan Pajtić aggódik Vajdaság sorsa miatt

Bojan Pajtić aggódik Vajdaság sorsa miatt

Bojan Pajtić ma Újvidéken megtartotta utolsó vajdasági kormányfői sajtótájékoztatóját, amelyen bemutatta a kormány munkájának eredményeit, s azt üzente, aggódik a tartomány sorsa miatt.

Az újságíróknak elmondta: 12 évvel ezelőtt a költségvetési eszközök esetében történő megtakarításról és a privilégiumok eltörléséről döntött. „Szerény feltételek között és szolidárisan dolgoztunk, s arra törekedtünk, hogy lehetővé tegyük minden polgár számára, hogy egyenlő arányban férjen hozzá a rendelkezésünkre álló szerény eszközökhöz” – mondta a tartományi kormány leköszönő elnöke.

Hozzátette, Vajdaság költségvetését több mint 500 milliárd dinárral csökkentették, de ennek ellenére hatalmas sikereket tudtak elérni, hiszen segítették a mezőgazdászokat, a családokat, az egyetemistákat, új épületeket húztak fel, egészségügyi beruházásokat végeztek, s átláthatóvá váltak a költségvetési kiadások is.

„Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen rendszert tönkretegyen valaki” – húzta alá Pajtić.

Aggodalmát fejezte ki Vajdaság sorsa miatt, s egyúttal felszólította az új tartományi kormányt, hogy őrizze meg azokat az embereket, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak. Hozzátette, arra számít, hogy az elkövetkező időszakban meghozzák a Vajdaság pénzeléséről és hatásköreiről szóló törvényt. (Beta)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »