Bognár Levente az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje

Bognár Levente, az RMDSZ Arad városi szervezetének elnöke, a megyeszékhely jelenlegi alpolgármestere jelentkezett a megadott határidőig a szövetség polgármesterjelöltjének, akinek a csütörtök kora esti küldöttgyűlés egyhangúlag jóváhagyta indulását – adta hírül pénteken az RMDSZ.

bognarlevente_bBognár Levente

Faragó Péter, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke a közel 16 ezer aradi magyarral szembeni kötelességnek nevezte, hogy a szövetség polgármesterjelöltet állítson a június 5-i helyhatósági választásokon.

A szövetség hírlevele szerint a küldöttgyűlés meghallgatta és elfogadta az RMDSZ két helyi tanácsosának, Bognár Leventének és Cziszter Kálmánnak a beszámolóját a városi képviselő-testületben végzett elmúlt négyéves munkájáról. „A 23 tagú tanácsban a két mandátummal rendelkező RMDSZ-nek sikerült mind a testületben, mind pedig a magyarságnak az összlakossághoz mért arányánál jóval nagyobb támogatást kiharcolnia a magyarok kulturális és oktatási intézményei, egyházai, valamint közösségi és hagyományőrző rendezvényei számára” – hangzott el a tanácskozáson.

A küldöttgyűlésen az elektorok rangsorolták az RMDSZ tanácsosjelöltjeit. Az alapszabályzat értelmében a városi elnök (Bognár Levente) alanyi jogon elfoglalhatja a listavezetői helyet, így az utána következő helyekért folyt a verseny. A három jelentkező közül Szabó Mihály korábbi megyei ügyvezető elnök kapta a legtöbb szavazatot Hadnagy Dénes, a megyei küldöttgyűlés elnöke és Farkas Viktória szociális ügyi alelnök előtt. A június 5-i helyhatósági választásokon az RMDSZ teljes listát állít, a betöltetlen helyek felkérés alapján foglalhatók el.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »