Böde: Az éjjel soha nem érhet véget

Böde: Az éjjel soha nem érhet véget

A kapitányt nem lepte meg a válogatott. Mindenre felkészültek Ausztriában, állítja Bernd Storck.

„Világklasszis, grandiózus!” – méltatta Gera Zoltán produkcióját a szövetségi kapitány. „Nem Cristiano Ronaldo ellen készültünk, hanem a portugálok ellen. Felkészültünk a játékstílusukból, mondhatom, hogy minden létező apróságba igyekeztünk felkészülni az ausztriai edzőtáborban” – mondta Storck, hozzátéve, hogy mérhetetlenül boldog, de tudta, érezte, hogy ez a teljesítmény benne van a csapatban.

Storck másodedzője, Andy Möller kiemelte, hogy fantasztikus érzés a pálya szélén viszontlátni azt, amit gyakorolt a csapat hosszú heteken át. „Ez az egész Eb egy hatalmas érzés. Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, de tudjuk, hogy van még dolgunk.” Möller leszögezte, hogy teljesen felesleges foglalkozni a leendő ellenféllel: a magyar válogatottnak mindig is az volt az erőssége, hogy egységesen, szervezetten lépett fel, bárki is volt az ellenfél.

„A srácok végre hisznek magukban!” – ezt már Szélesi Zoltán pályaedző mondta, szerinte ez lehet a sikerek kulcsa. A csapat a nyerő, tette hozzá Szélesi.

„Az éjjel soha nem érhet véget!” – közölte Böde Dániel arra a kérdésre, hogy mi lehet a végállomás a magyar válogatottnak.

„Sokan legyintettek ránk, kizárták, hogy bármit is el tudunk érni az Európa-bajnokságon. Remélem, bizonyítottuk, hogy sokra hivatott csapatunk van! A kapitány így határozott, és meg lehet érteni a döntését. Huszonhárman vagyunk a keretben. Örülök, hogy mindenki bizonyította, hogy adott esetben lehet rá számítani” – ezt Nagy Ádám mondta, akit sárga lapja miatt pihentetett a kapitány.

„Az első meccs erőt és önbizalmat adott, utána elhittük, hogy sok mindenre képesek vagyunk. Nem ijedtünk meg a portugáloktól. Nekik nagyon fontods volt a meccs, mi lazábban játszhattunk. Talán ez volt az egész eddigi Eb legjobb meccse” – értékelt Németh Krisztián.

„Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatról. Fantasztikusan futballoztunk. A meccs előtt Gerzson (Gera Zoltán – a szerk.) mondta, hogy legyek türelmes, jönni fognak a szabadrúgások, eljön az én időm. örülök, hogy igaza lett” – mondta Dzsudzsák Balázs.

Lovrencsics Gergő szerint három kőkemény meccsen van túl a válogatott, a csapat erejét jelzi, hogy három különböző stílusú csapat ellen is helyt áltt és csoportelsőként ment tovább. „Az első meccs is nehéz volt az osztrákok ellen, mégis csak az volt a bemutatkozó mérkőzésünk az Európa-bajnokságon. Izland ellen folyamatosan mentünk az eredmény után, sokat kellett hátrányban futballoznunk. Én Portugália ellen szerepeltem először az Európa-bajnokságon. Felejthetetlen élmény volt a világklasszisok ellen futballozni. Megmutattuk, hogy nem ijedünk meg a nagynevű ellenfelektől és az is kiderült, hogy a magyar válogatottat komolyan kell venni az Európa-bajnokságon” – mondta Lovrencsics Gergő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »