Bocsánatot kért Lochte botránya miatt

Az amerikai úszósztár, Ryan Lochte Twitter-bejegyzésében kért elnézést, amiért társaival megrongált egy riói benzinkutat, majd a rendőrségen azt hazudták, hogy fegyveresek támadtak rájuk. Hozzátette, sajnálja, hogy tettével elvonta a figyelmet azokról a sportolókról, akik épp az ötkarikás játékokon olimpiai álmunkat váltják valóra.

Mint írta, csak azért szólal most meg, mert megvárta, míg csapattársai hazaérnek. Jelezte, hogy őszintébbnek kellett volna lennie az ügyben.

Előzmény

Az elmúlt napokban olyan híreket lehetett olvasni, hogy az úszók vasárnap rablótámadás áldozatai lettek, Lochte fejéhez fegyvert fogtak, értékeiket elvették. Ezután a brazil rendőrség kereste a sportolókat, hogy további információkat gyűjtsön az esetről, de sem Lochte, sem Feigen hollétét nem tudták kideríteni.

A másik két úszót szerdán nem engedték felszállni az Egyesült Államokba tartó repülőgépre a hatóságok, hogy kihallgassák őket a történtekkel kapcsolatban. Ezután az is kiderült, hogy Feigen szintén Brazíliában tartózkodik még, míg Lochte hétfő óta otthon van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »