Bocsánatot kért Kiss László egykori áldozatától

Bocsánatot kért Kiss László egykori áldozatától

Bocsánatot kért egykori áldozatától az egykori úszókapitány, Takáts Zsuzsanna pedig elfogadta. Kiss László 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolta a nőt. Közben Százhalombatta visszavonta a díszpolgári címét, és a helyi uszodát is átnevezi.

„Felhatalmazását bírom Kiss Lászlónak. Ma délelőtt ügyvédek jelenlétében megkereste Takáts Zsuzsannát, bocsánatot kért, bocsánatot is kapott, és megbánta cselekedetét” – mondta Százhalombatta polgármestere a helyi önkormányzat rendkívüli ülése előtt. Vezér Mihály hozzátette: a város ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Feltehetően az egykori úszóedző sem akarja tovább védeni az igazát.

„Kiss László úr határozottan arra kért meg, hogy álljak le az iratok tanulmányozásával. Ennyit tudok közölni mint tényt, amiből bizonyos következtetések levonhatók. Azt én nem akarok, én csak a tényt tudom közölni” – mondta Bánáti János, az egykori kapitány ügyvédje.

Százhalombattán a volt kapitány nevét viseli az uszoda, és díszpolgári címet is kapott Kiss László korábban a sikereinek köszönhetően.

Kiss ötvenöt év után kért bocsánatot egykori áldozatától, akit társaival szexuálisan zaklatott.

Áprilisban derült ki, hogy Kiss Lászlót a hatvanas években elítélték szexuális erőszak miatt, ezután a közvélemény nyomására lemondott a szövetségi kapitányi posztjáról. Az ügy hétvégén vett újabb fordulatot, mert megszólalt az addig halottnak hitt áldozat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »