Bob Dylant hidegen hagyja a Nobel-díj

Egyetlen szót sem ejtett világszerte nagy meglepetést okozó Nobel-díjáról Bob Dylan amerikai énekes-dalszerző, költő, akit a díjat odaítélő Svéd Akadémiának sem sikerült elérnie még egy nappal a bejelentés után sem.

 

Semmire sem reagál 

 

A 75 éves rocklegenda a Cosmpolitan szálloda és kaszinó Chelsea hangversenytermében adott koncertet mintegy 2000, nagy többségében középkorú rajongója előtt, de egyetlen szóval sem tett említést az elismerésről, és nem reagált a közönség ovációjára, és a Nobel-díját emlegető, egy rockkoncerten valószínűleg még sosem hallott bekiabálásokra (Nobel laureate!) sem.

 

A The Washington Post című lap úgy értesült a dalszerzőhöz közelálló személyektől, hogy Dylan egész nap nem reagált a díjra. A zenész közösségi oldalai órákig némák maradtak az ügyben, és később is csak a tényhírt közölték minden kommentár nélkül.

 

Bob Dylan 2012. július 13-án a spanyolországi Benicassimban rendezett Nemzetközi Zenei Fesztiválon (MTI/EPA/Domenech Castello)

 

Egyik barátja, Bob Neuwirth énekes azt mondta a Tha Washington Postnak, még az is előfordulhat, hogy Dylan soha nem fogja még csak megköszönni sem az elismerést.

 

Kérdéses, Bob Dylan egyáltalán részt vesz-e a díjátadón

 

A Svéd Akadémia mindeddig hasztalanul próbálta meg személyesen is elérni az énekest, csak ügynökével és koncertszervezőjével tudott kapcsolatba lépni. Az akadémiánál így azt sem tudják, hogy Dylannek szándékában áll-e részt venni a december 10-i díjátadón.

 

Bob Dylan már számtalan elismerést kapott, köztük 12 Grammy-díjat, Oscar-díjat, amerikai elnöki szabadság-érdemrendet, a francia becsületrendet, sőt egy külön Pulitzer-díjat is, de – legalábbis nyilvánosan – nem mindig, vagy csak szófukarul köszönte meg azokat.

 

Forrás és nyitókép: MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »