Blaszfémia

“A migránsok közül be kéne fogadnunk a keresztényeket.”
Több felől hallottam már ezt a vélekedést, s általában igen szép eszmékre hivatkozva.

,,Nyitott, befogadó, toleráns”. Ezek elég szépen hangzó fogalmak, csak…
Nem, helyesbítek. Ezek elég csúnyán hangzó fogalmak. Csúnyán hangzanak, mert az élet törvényeivel ellentétesek. A keresztény tanítás szerint az öngyilkosság az egyik legnagyobb bűn. Márpedig a mindenki szeretése, mindenki befogadása öngyilkosság. Aki mindenkit szeret, az senkit sem szeret. Hogy lehet úgy élni, hogy nem szeretünk senkit?
Borzalom. Istentelen világ!

Ahogy Istentelen világ a mindenkit szeretésének hagymáza is. Azt a világot nem emberre szabták. Mi emberek vagyunk. Tőlünk az várható, amire ember voltunk alkalmassá tesz, különben a teremtéssel megyünk szembe.
Tehát az élet, a természet, és a teremtés törvényeit az tiszteli, aki aknazárat épít a határ mellé, és elveri piszkosul az idegen csürhét, mert ezzel egyrészt védi a saját szeretteit (a szeretet parancsa), másrészt okulásra készteti az idegent, különben nem fejlődik, és még azt hiszi szabadon rabolhat ( jó cselekedet). Megakadályozni embertársainkat a fejlődésben nem keresztényi cselekedet!

Mit kezdjünk egy arab vagy néger kereszténnyel? Attól még mert keresztény, ő egy arab vagy néger! Nem szeretném, hogy Rákospalotán néger keresztények álljanak a megállóban, amíg a 107-es re várok.
Amikor a nagy jelszavakat elkezdik megvalósítani társadalmi szinten, az maga a pokol. A nagy jelszavak nem arra valók. A nagy jelszavakat felfestjük a horizontra, az egyén ráhelyezi tekintetét, s követi, mint valami délibábot. A gyakorlatban el nem éri, de a saját belső útján halad felé. Ám közösségi megvalósításra ezek alkalmatlanok. Ahogy nem várjuk el azt, hogy a vízen járjunk, mint Jézus, az sem várhatjuk el, hogy ellenségeinket szeressük.

Miért? Mert nem vagyunk istenek. Amikor Jézushoz méri magát valaki, azt én mindig pofátlanságnak tartom. Van benne valami tiszteletlenség. Közel áll az istenkáromláshoz.


Forrás:pozsonyiadam.blogspot.com
Tovább a cikkre »