BKV-sztrájk jöhet, ha kiszervezik a buszpótlást

BKV-sztrájk jöhet, ha kiszervezik a buszpótlást

Sztrájk lehet a BKV-nál, ha a Fővárosi Közgyűlés a BKV helyett magánszolgáltatóknak szervezi ki a buszpótlást a 3-as metró felújításának idejére.

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke a Hír Televíziónak azt mondta: nemcsak felelőtlen és kockázatos a feladat magánkézbe adása, a kiszervezés felvetheti a hűtlen kezelés gyanúját is. „Jelen pillanatban időpontot még nem tudunk meghatározni. Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy mikor tudjuk alkalmasint jogszerűen is véghezvinni a sztrájkot, és ennek függvényében fogjuk majd az időpontot meghatározni. Mi bízunk a Fővárosi Közgyűlés józan megítélésében, hogy abszolút profi cégre fogja bízni a metrópótlást, és nem pedig a gazdasági érdekeket fogja kiszolgálni” – nyilatkozta Gólián Zsolt szóvivő.

Mint arról korábban beszámoltunk: elvenné a főpolgármester a BKV-tól a buszpótlást a 3-as metró felújításának idejére, és külső cégnek szervezné ki – írja a VS.hu. A portál úgy tudja, Tarlós Istvánék egy magántársaságtól rendelnék meg a buszszolgáltatást, az erről szóló előterjesztés pedig hamarosan a Fővárosi Közgyűlés elé kerül. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »