Biztonságosabb közlekedést!

VEZÉRCIKK – Hogy mennyire sikerül visszaszorítani a közúti balesetek számát azáltal, hogy kamerákkal figyelik meg a gépjárművezetői jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsgát, vagy hogy többé nem engedik vezetni azokat, akik nem járták ki a kötelező tíz osztályt, nehéz lenne megbecsülni. Az azonban mindenképp üdvözlendő, hogy a kormány közúti közlekedésbiztonsági stratégiát fogadott el.

A statisztikákból ugyanis igen szomorú valóság rajzolódik ki. Tavaly például 9369 súlyos közúti baleset történt, 9 ezer személy sérült meg súlyosan, 1893-an pedig életüket veszítették. Ha értelmezzük a számokat, még tragikusabbnak tűnhetnek, hiszen minden egymillió romániai lakosra 95 balesetben elhunyt személy jut, ami a legmagasabb az Európai Unióban, és csaknem kétszerese az uniós átlagnak, ami 51,5 haláleset minden egymillió lakosra.

A balesetek legfőbb oka a gyalogosok szabálytalansága, illetve a gyorshajtás. Utóbbi miatt rótták ki egyébként tavaly a közlekedési rendőrök a 2,6 millió pénzbírság 36 százalékát, és 29 ezer esetben a jogosítványt is felfüggesztették kilencven napra. A szakértők szerint a megjavult útviszonyok miatt ragadtatják el sokan magukat, s száguldanak, amennyire a kocsijuk bírja. De természetesen nem az megoldás, hogy Vissza a gödröket az utakra jeligével mozgalmat indítsunk.

A közlekedésbiztonságban jártasok elsősorban az autópályákat sürgetik, azok meglétével indokolják, hogy tőlünk nyugatabbra lényegesen kevesebb baleset történik. És végül is milyen logikus: a frontális ütközéseket azonnal kizárhatjuk. Persze nem állítjuk, hogy a sztrádákon nincsenek halálos balesetek, de lényegesen kevesebb, mint a kétsávos romániai országutakon.
Nemcsak az utakkal van azonban gond mifelénk, hanem a mentalitással is legalább akkora a baj. Ha már kiskoruktól azt láthatják a gyerekek, hogy nem feltétlenül csak a zebrán lehet átmenni, s nem feltétlen kell megvárni, hogy a lámpa zöldre váltson, akkor felnőttként és sofőrként sem úgy tekintenek a törvényekre, szabályokra, mint szigorúan betartandó előírásokra. (E sorok írója egyébként épp a napokban látott egyenruhás katonákat átkelni a piroson, s még vissza is szóltak, hogy menjen már, ne várjon.)

Nagy a felelősség ugyanakkor a gépjárművezetést oktató iskolákon, tanárokon, nem rossz kezdeményezés tehát, hogy szigorúbbá teszik az engedélyeztetést. De – és nem utolsósorban – a gyalogosokra, kerékpárosokra is jobban oda kellene figyelni, a gyalogos, kerékpáros létre is éppúgy nevelni, tanítani kellene mindenkit, mint a gépjárművezetésre. És lehetőleg már óvodáskortól. Mert elég sokan vannak, akik egyáltalán nem ismerik az alapvető közlekedési szabályokat sem, ami óhatatlanul balesethez vezet.

Románia a közúti közlekedésbiztonsági stratégiában vállalta, hogy 2020-ig felére csökkenti a közúti balesetek számát. Reméljük, a mindenkori kormányok mindent megtesznek majd ennek érekében, és nem játszadoznak tovább az emberi életekkel.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »