Biztonság nélkül fabatkát sem érnek a szabadságjogok

A biztonság megteremtése a legfontosabb, minden egyéb szempont, így a szabadság is csupán ezt követi, biztonság nélkül ugyanis “fabatkát sem érnek” a szabadságjogok – jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Kovács Zoltán azt mondta: a kormány terrorellenes akciótervéről szóló ötpárti egyeztetés célja, hogy feljogosítsák a különböző szerveket – a többi között a rendőrséget és a titkosszolgálatokat – arra, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a terrorizmus ellen.

A kormányszóvivő a TV2 Mokka című műsorában a terrorizmusellenes fellépésről szólva hangsúlyozta: a kormány nem akarja megsérteni a szabadságjogokat.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában arról is beszélt, hogy a kormány által tervezett terrorelhárítási információs és bűnügyi központ a feldolgozáson és a döntés-előkészítésen kívül nem végez majd más tevékenységet. Az intézmény lényege az lesz, hogy minden fontos információt összefogjon a terrorizmusról, és így hatékonyabbá tegye a megelőzést.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »