Bizalomgerjesztő gesztus: mohamedánok százai mentek katolikus templomokba Franciaországban

Bizalomgerjesztő gesztus: mohamedánok százai mentek katolikus templomokba Franciaországban

Sok mohamedán eleget tett Franciaországban az iszlám tudományos intézet felhívásának, hogy a roueni terrorista merénylet után szolidaritásuk kifejezéseképp vegyenek részt vasárnapi katolikus miséken.

Késekkel felfegyverkezett két 19 éves férfi kedd délelőtt túszokat ejtett a Rouen melletti Saint-Étienne-du-Rouvray katolikus templomában, Jacques Hamel 85 éves papot megölték, egy másik embert pedig súlyosan megsebesítettek, mielőtt a rendőrök agyonlőtték őket. Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet azonnal magára vállalta a terrorcselekményt.

Több száz muzulmán vett részt a roueni katedrális egyik vasárnapi miséjén a mintegy kétezer katolikus hívő mellett, de együttérzésből több más városban is megjelentek muzulmánok szertartásokon. A párizsi nagymecset rektora, Dalil Boubakeur a Notre Dame-székesegyházba látogatott. Több franciaországi muzulmán vezető cikket írt valamely lapba.

Dominique Lebrun roueni érsek szentbeszédében azt mondta: a muzulmánok bátorító gesztust tettek, amely arra utal, hogy Isten nevében elutasítják a halált és az erőszakot.

És holnaptól folytatódhat tovább az EU titkos terve terrorvészhelyzet esetére.

(Kuruc.info – MTI – Telegraph nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »