Bizakodóan tekint a portugálok elleni meccsre a válogatott

Bizakodóan tekint a portugálok elleni meccsre a válogatott

Rúgtunk az osztrákoknak kettőt, Izlandnak egyet, Portugáliának meg rúgunk hármat – így kommentálta Korhut Mihály a szombat esti mérkőzést. Az Izland elleni 1-1-es döntetlennel továbbra is csoportelső a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. Szerdán lépnek ismét pályára, a Portugálok ellen.

Kisebb rendbontás előzte meg a magyar válogatott második csoportmeccsét Izland ellen. Magyar szurkolók egy csoportja ugyanis az ultrák szomszédos szektorába akart átmenni, bár a jegyük nem oda szólt – a biztonsági személyzetnek és a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia.

Erre utalt a magyar válogatott védője is a mérkőzés másnapján. „Nem tudom elképzelni, hogy valami rosszat csináltak stadionon kívül, de ha mégis, akkor szeretnénk őket megkérni arra, hogy sportszerűen buzdítsanak minket a stadionon belül és a stadionon kívül is” – mondta Guzmics Richárd.

A mérkőzés után azonban már nem volt rendbontás, teljes békességben hagyták el a Marseille-i Stade Vélodrome-ot a magyar és az izlandi szurkolók.

Bernd Storck együttese gyakorlatilag egykapuzott a mérkőzésen – Izland defenzív játéka azt sugallta, megelégednének az egy ponttal. Az első félidő utolsó perceiben azonban a bíró az északiak javára ítélt meg egy tizenegyest, ami egyébként az izlandi kapitány szerint is kissé szigorú ítélet volt. A második félidő így izlandi vezetéssel indult, a magyar válogatottnak a 88. percben sikerült egyenlítenie. Nikolics középre adásába Szévarsson ért bele, az öngóllal alakult ki az 1-1-es végeredmény.

A megmentett pont azt jelenti, hogy a magyar válogatott továbbra is csoportelső és esélye van a továbbjutásra. Szerdán a portugálok elleni mérkőzéssel alakul ki a végső sorrend. Korhut Mihály azt ígéri, a magyar csapat nem feltartott kézzel megy ki a pályára Ronaldóék ellen.

„Két pontjuk van a csoportban, nekik mindenféleképpen nyerniük kell ahhoz, hogy továbbjussanak, hiszen ha jól tudom, most akkor harmadikok, és két ponttal szerintem a legjobb harmadikként se lehet továbbjutni, ahhoz több pontot kellene szerezniük, szóval azt mondom, hogy nekik mindenféleképpen nyerniük kell, döntetlen nekik nem elég, szóval biztos, hogy nagyon ránk fognak jönni és támadni fognak. Nem megyek bele inkább taktikába, de még egyszer mondom, ők se egy olyan csapat, hogy nem lehet nekik gólt rúgni, remélem, hogy rúgtunk az osztrákoknak kettőt, Izlandnak egyet, Portugáliának meg rúgunk hármat” – bizakodott a védő.

Ha a magyar válogatott győz vagy döntetlent játszik Portugáliával, akkor biztosan továbbjut a legjobb 16 közé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »