Bizakodnak a magyar BL-csapatok

Bizakodnak a magyar BL-csapatok

Ahogy a hölgyeknél, úgy a férfiaknál is túlélte a kézilabda Bajnokok Ligájának csoportküzdelmeit a két magyar élgárda. Sőt ismerve a sorsolást, mind a Veszprém, mind pedig a Szeged optimistán várja a nyolcaddöntőt.

Nagyon kevésen múlt, hogy az MVM Veszprém az idei Bajnokok Ligája-kiírásban nem rögtön a negyeddöntőbe jutott a csoportmeccsek zárását követően. A bakonyi világválogatott ugyanis mindössze egy ponttal szerzett kevesebbet, mint a csoport élén végző PSG, így amíg a franciák „pihenhetnek” egy kört, addig Xavi Sabaté csapata az ukrán Motor Zaporizzsjával csap össze a nyolcaddöntőben.

– Bármennyire becsülöm is az ukrán kézilabdát, a Veszprém jobb csapat, mint a Zaporizzsja, és tovább kell jutnia – jelentette ki magabiztosan Kálomista Gábor, a veszprémi csapatot működtető zrt. vezérigazgatója.

Nagy László is úgy véli, hiba lenne lebecsülni az ukránokat, de bízik abban, hogy két meccs alapján ők jutnak tovább, és a negyeddöntőben a most legyőzött lengyel Wisla Plock, valamint a SEHA Ligában kedd esti ellenfél, a macedón Vardar Szkopje párharc győztese várhat rájuk.

A Veszprém eddig kétszer találkozott a BL-ben az ukránokkal, és amíg hazai pályán 44-27-re diadalmaskodott (2013), addig idegenben 26-22-re kikapott tőle (2014).

A szegedieknek viszont túl sokba kerülhet az ötgólos előnyről elveszített utolsó csoportmeccs a Kielce ellen. Ha Juan Carlos Pastor csapata akár egyet is megőriz az előnyéből, akkor a horvát Zagreb ellen játszhatott volna, ráadásul a visszavágóra a Tisza-parti városban került volna sor. Így viszont előbb a német Kiel következik – amely tavaly a negyeddöntőben kiverte Ilyéséket –, továbbjutás esetén pedig a címvédő Barcelona a Final Fourért.

– Nem szabad feladni, megyünk tovább. Bízom benne, hogy több esélyünk lesz a Kiel ellen, mint a tavalyi negyeddöntőben volt – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Ilyés Ferenc, míg a vezetőedző, Juan Carlos Pastor úgy vélte, hogy a Kielce elleni hosszú, jó periódus mindenképpen erőt kell hogy adjon az előző kiírásban negyedik Kiel elleni csatára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »