Bírság a Piatra Neamţ-i koncerten történtek miatt

Bírság a Piatra Neamţ-i koncerten történtek miatt

A Neamţ megyei katasztrófavédelmi felügyelőség 15 ezer lejes pénzbírságot rótt ki annak a Piatra Neamţ-i bevásárlóközpontnak a vezetőségére, ahol a péntek esti koncerten túlzsúfoltság miatt többen elájultak.

paitracarla_b

A Neamţ megyei rendőrség szombaton eljárást indított gondatlanságból elkövetett testi sértés, valamint a munkaügyi biztonsági és egészségügyi előírások betartásának elmulasztása miatt. A chişinăui Carla’s Dreams zenekar koncertjén kétezren zsúfolódtak be egy kicsi terembe, ahol a levegőtlenség miatt többen rosszul lettek. A koncertet félbe kellett szakítani, a helyszínen kilenc embert kellett ellátniuk az orvosoknak, öten pedig kórházba kerültek.

Az ügyben több személyt kihallgatnak, az ügyészség azt akarja kideríteni, ki a felelős a koncerten történtekért. A Carla’s Dreams zenekar Facebook-oldalán közölte, soha többé nem szabadna hasonló körülmények között koncerteket szervezni, hiszen sokkal nagyobb baj is történhetett volna. A zenekar közlését több ezren osztották meg a Facebookon, a kommentelők arra hívták fel a figyelmet, hogy a hatóságok nem tanultak a tavaly október 30-án történt, bukaresti Colevtiv-tragédiából, amelynek következtében 64-en vesztették életüket.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »