Bírósági épületet támadtak meg a tálibok Kelet-Afganisztánban – végeztek a frissen kinevezett főbíróval is

Több ember, köztük egy nemrég kinevezett főbíró életét vesztette, sokan pedig megsebesültek, amikor a tálibok rátámadtak egy fellebbviteli bíróság épületére a kelet-afganisztáni Logar tartományban vasárnap.

A két fegyveres támadó összesen öt emberrel végzett; a sebesültek számát 19-re becsülik – mondta el Neszar Ahmad Abdul Rahimzai tartományi rendőrfőnök-helyettes. Más források szerint a támadást hárman követték el, hét ember vesztette életét, 23-an pedig megsebesültek.

A felkelők helyi idő szerint délelőtt 11-kor csaptak le a bíróság épületére, amikor az újonnan kinevezett főbíró, Akram Nedzsat éppen hivatalosan is átvette volna új tisztségét – pontosított Rahimzai.

A tartományi székhelyen, Pul-e-Alamban található bíróság udvarán egyes hírek szerint robbanás is történt. A tálib fegyveresekkel az afgán biztonsági erők végeztek.

A támadás a felkelők szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid szerint bosszú volt a kormány által májusban kivégzett hat társuk életéért.

A kivégzésekre a legalább 64 halálos áldozatot követelő kabuli merénylet után került sor, miután Asraf Gáni afgán elnök kijelentette: vége a felkelőkkel szembeni "megalapozatlan amnesztia időszakának".

A múlt héten négy, női ruhába öltözött tálib fegyveres támadott meg egy bírósági épületet Gazni tartományban. A felkelők akkor öt civilt és egy rendőrt gyilkoltak meg.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »