Bíróság elé áll a móri férfi, aki csatlakozni akart az Iszlám Államhoz

Terrorcselekmény előkészületével vádol a Fejér Megyei Főügyészség egy móri fiatalembert, amiért be akart állni az Iszlám Államhoz. A 25 éves férfinak szep­temberben kell bíróság elé állnia – írja a Magyar Idők.

A lap Varga ­Noémi törvényszéki sajtószóvivőtől megtudta: az ítélkezési szünet utánra, szeptember 13-ra tűzte ki a Székesfehérvári Törvényszék az F. Viktor és társa ellen terrorcselekmény előkészülete miatt indult büntetőper első tárgyalási napját.  A tanácsvezető bíró egyelőre egy tárgyalási napot tűzött ki, amelyen ismertetik a vádiratot, és kihallgatják az eljárás két terheltjét.

A vád szerint 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu internetes portálon a vádlottak egymással üzeneteket váltottak, s ennek során F. Viktor felajánlotta társának, hogy tartson vele és csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorszervezethez. Az együttes kiutazás végül útlevél hiányában, illetve anyagi okokból meghiúsult, és csak a móri vádlott utazott ki még ugyanabban a hónapban, Törökországon át Szíria felé tartott – idézi fel a lap. A Magyar Idők információi szerint őt még török területen török titkosszolgálati tisztek elfogták, letartóztatták, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra.

A móri férfi kirendelt védője a Magyar Időkkel közölte, hogy F. Viktor mélységesen megbánta tettét, most azon vannak, hogy biztos külvilági hátteret teremtsenek számára, hogy indítványozhassák az előzetes letartóztatás megszüntetését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »