Bill Clinton ellen tüntet Gulyás Márton

Bill Clinton ellen tüntet Gulyás Márton

Elmondása szerint nem azért hozta létre netes műsorát, hogy egy újabb reflexszerűen Orbán-ellenes csatorna legyen. Gulyás csütörtökön az amerikai nagykövetség előtt tiltakozik Bill Clinton kijelentései ellen.

A magyar emberek Bill Clinton szavaival szemben nem döntöttek úgy, hogy lemondanak a demokráciáról – indokolta Gulyás Márton, miért tartotta szükségesnek egy demonstráció megszervezését csütörtökre az amerikai nagykövetség elé. A Krétakör volt ügyvezetője szerint az egykori amerikai elnök szavai kritika helyett az Orbán-kormány „valóban antidemokratikus” ténykedését legitimálják, „hiszen Clinton tényleg védhetetlen, leegyszerűsítő és sommás állításokat tett a magyar népről”. Hozzátette: Szijjártó Péter joggal kérhette ki a mi nevünkben Clinton szavait.

„A szabadságra való képességünket vitatja el”

A csütörtökre meghirdetett tüntetés indoklásában Gulyás azt írja: szükségesnek látja Orbán Viktor bukását, de ebben nem lehet bárki szövetséges, „aki látszólag Orbánékat ekézi, de közben valójában a mi szabadságra való képességünket vitatja el”.

Szerinte ő nem azért hozta létre netes műsorát, hogy egy újabb, reflexszerűen Fidesz-ellenes csatorna legyen a világhálón. „Ha csak azért követtél, ha csak azért néztél eddig, mert szeretted, amikor a Fidesz mocskait ekéztem, akkor rossz hírem van: nem én vagyok az embered” – fogalmazott.

Gulyással szemben korábban többször felvetették, hogy a Krétakör támogatást fogadott el Soros Györgyhöz köthető alapítványtól. Ezzel kapcsolatban Gulyás lapunknak adott interjújában tavaly novemberben azt mondta: „A Nyílt Társadalom Alapítványtól valóban kaptunk támogatást, ez benne is volt a beszámolóinkban. Nem látok összefüggést a támogatások odaítélése és Soros György között. Lehet, hogy volt olyan rendezvény, ahol egy helyiségben tartózkodtunk, de sosem mutatkoztunk be egymásnak. Direktívákat végképp nem kaptam, nemhogy tőle, a munkatársaitól sem.”

Bill Clinton magánvéleménye

Bill Clinton múlt hét végén jelentette ki: a magyarok és lengyelek a hosszú hidegháborúnak és az Egyesült Államoknak köszönhetik a szabadságukat, mégis úgy döntöttek, a demokráciával túl sok a baj, ezért inkább Putyin-féle vezetést akarnak. Colleen Bell amerikai nagykövet kedden azt mondta, a kijelentés Bill Clinton magánvéleménye. Az elhangzottak ellen felszólalt Szijjártó Péter külügyminiszter, rögtön sorosozva is egyet: szerinte „Soros György elégedetlen a mai magyar kormánnyal, azt szeretné, ha nem ez a kormány irányítaná Magyarországot, és mi úgy látjuk, hogy ez az elégedetlenség jelenik most meg az amerikai kritikákban.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »